-->

24.01.14

Із тіл людей на Грушевського медики дістають бронебійні кулі

У соцмережах з’явилося декілька фотографій куль, що їх витягли медики з тіл поранених у Києві. Коментатори ідентифікували їх і стверджують, що це так звана куля Блондо (balle Blondeau), винайдена однойменним французом і дуже ефективна при полюванні на великого звіра

Також користувачі зазначають, що кулі Блондо пробивають бронежилет 4-го класу.

Хотілося б відзначити, що судячи з якості поверхонь, зразки на фото не могли бути зроблені в Україні. Пошук також показує, що вони не продаються у вітчизняних мисливських магазинах. Тобто ймовірність знаходження такої кулі на руках у вітчизняного мисливця близька до нуля.

Разом з тим відомо, що кулі Блондо подібної якості поставляються європейськими виробниками для спецпідрозділів усього світу як засоби боротьби з автотехнікою. Як відомо, куля має відмінну пробивну силу і виводить із ладу двигуни транспорту.

Виходить, що «Беркут» теж оснащений бронебійними кулями Блондо, але застосовує їх проти незахищених людей. Безумовно, така інформація додає ще один аргумент до тих характеристик, якими люди зараз нагороджують спец призначенців. Розповсюдженіша аналогія – звичайний фашизм.

Як відзначають користувачі соцмереж, для певності бажано отримати більш докладні фото кулі, з масштабною лінійкою, щоб можна було ідентифікувати виробника. Перевірка імпортних поставок українським спецпідрозділам і прямий запит виробникові, швидше за все, дозволять аргументовано стверджувати, що в Києві саме їх застосувала міліція – пишуть користувачі.

Немає коментарів:

Дописати коментар