-->

29.01.14

У Харкові оприлюднили перші результати експертизи продовольчих товарів

Робоча група Громадської ради при Харківській ОДА і ДП «Харківстандартметрологія» в рамках угоди про співробітництво з проведення споживчої експертизи товарів і послуг провели семінар «Сучасні продукти харчування та якість життя». На ньому повідомили про перші результати спільної роботи.

Так, під час реалізації угоди було проведено експертизи якості вершкового масла, молока і рибних пресервів. Як зазначила начальник відділу стандартизації ДП «Харківстандартметрологія» Вікторія Музиченко, експертиза показала доволі сумні результати: 50% зразків вершкового масла, 85% рибних пресервів і майже 70% молока не відповідають вимогам нормативних документів.

«Наступними продуктами, які ми плануємо перевірити на якість, будуть сметана і ковбаси», – сказала Вікторія Музиченко.

Також учасникам семінару провели екскурсію лабораторією ДП «Харківстандартметрологія». Зокрема, вони відвідали відділення фізико-хімічних методів випробувань, відділення мікробіології, ГМО і групу хроматографії.

Віталій СКОБЕЛЬСЬКИЙ.

1 коментар:

Анонім сказав...

Хотелось бы знать, кому были положены на стол результаты проверок продуктов, и кем были сделаны выводы за подделку и некачесвенное производство продуктов. Ведь мы и продолжаем их употреблять, а производитель наживаться. Вопрос в задачке кому вообще нужна эта проверка, и кому легче живется , что мы знаем чем нас травят?

Дописати коментар