-->

26.01.14

У раді створюють нову коаліцію

Ініціатори – позафракційні. Мета – відставка Кабміну, скасування скандальних законів, амністія активістів і повернення до Конституції-2004

Сімнадцять позафракційних народних депутатів підписали звернення до своїх колег у парламенті, в якому заявили про загрозу громадянської війни.

"Реальною є загроза розколу України. Вона фактично на облоговому становищі. Життя в ній зупиняється. Громадянський конфлікт переростає у громадянську війну. У протистоянні гору взяло право сили. Ціна цьому – людські життя. Прірва між інститутами влади і народом стає неподоланною", – йдеться у заяві, переданій tvi.ua.

Далі сказано, що Верховна Рада не може і надалі залишатися несамостійною, поділеною на два непримиренних табори, що вона має взяти на себе головну відповідальність за країну і не допустити введення надзвичайного стану.

"З цією метою створюємо депутатське об’єднання, яке буде всіляко сприяти організації такої роботи. Головне зараз – надати переконливі, правдиві відповіді суспільству на всі поставлені ним питання. Ключові з них:

- Відставка Кабінету Міністрів України.
- Скасування законів, проведених через Верховну Раду України 16 січня 2014 року, окрім Закону про Державний бюджет України на 2014 рік.
- Прийняття політичного рішення про повернення до парламентсько-президентської форми правління.
- Прийняття Закону про реальну амністію всіх учасників подій, пов’язаних з масовими акціями протесту", – зазначено у зверненні.

Після прийняття вищезазначених рішень Верховної Ради можливим буде звільнення адміністративних будівель, розблокування урядового кварталу з відведенням спецпідрозділів, вважають депутати.

Також вони впевнені, що Верховна Рада, починаючи з 28 січня, повинна працювати у режимі пленарних засідань аж до врегулювання політичної кризи.

"Ми реально оцінюємо ризики нашої ініціативи, коли має місце таке жорстке протистояння. Тому розуміємо свою відповідальність за кожного, хто погодиться об’єднатися з нами", – попереджають політики.

"Всім народним депутатам, які підтримають дане звернення, пропонуємо зібратися 27 січня о 13:00 в приміщенні Комітету ВРУ з питань національної безпеки й оборони (вул. Садова, 3а).

Список підписантів відкритий. Наразі підписалися:
В. Литвин
І. Єремеєв
В. Мошенський
В. Тимошенко
Л. Сергієнко
С. Івахів
М. Рудьковський
С. Мартиняк
В. Атрошенко
Ю. Благодир
Ю. Шаповалов
С. Лабазюк
К. Ващук
В. Пилипишин
М. Поплавський
В. Балога
В. Петьовка.

3 коментарі:

Анонім сказав...

Эту шушеру "список" необходимо люстрировать...
Поплавский студентам - узнаю, что были на Майдане выгоню....

поплавский подлец

Яков, г.Днепропетровск сказав...

Как минимум, половина из этих "відповідальних" - ... (Закон о клевете вступил в силу). А политические биографии таких, как Литвин и Рудьковский - прямо детективно-авантюрные романы!

Ликвидатор -86 сказав...

Вы оба действуете по принципу "все не так", если вас спросить как необходимо поступать вы все равно скажете " не знаю как но все равно не так".

Дописати коментар