-->

01.02.14

Отчетное собрание Лубенской оганизации ВГОИ СЧУ 01.02.2014г.

1 февраля 2014г. в г.Лубны состоялось отчётное собрание Лубенской городской организации ВООИ "Союз Чернобыль Украина". На собрании присутствовали мер города Грицаенко А.П., депутат городского совета Дронько Н.И., приглашённые представители общественных чернобыльских организаций г.Миргорода и г. Гребёнки. По окончанию собрания перед присутствующими ченобыльцами выступили с небольшим музыкальным приветствием Вячеслав Марченко и Анатолий Куценко.
Стисло - тези (Из виступу В.Виноградова)

СЛАВА УКРАЇНІ!

Не знаю. Що на сьогодні важливіше – наші звітні збори, чи події які відбуваються зараз в Україні, на Майдані в Києві, .інших містах.

Наша Лубенська організація ні коли не стояла осторонь цих подій.

Євромайдан – це Всеукраїнська Врадіївка. Це громадянська позиція народу, який вже не хоче, та й не може жити як раніш. А влада навпаки не хоче нічого змінювати. І зараз вже не йде мова за Євроінтеграцію. Люди хочуть жити в цивілізованій, соціально – правовій країні, де виконується Конституція, закони, в тому числі й наш Чорнобильський закон.

-------------------------------------------------------------------------

Що відбулося за останні 2 місяці. Коли влада за 3 дні до Вільнюського саміту відмовилася від підписання договору про зону вільної торгівлі з ЄС, люди вийшли на мирний Майдан. Але ж в ніч 30.11. ми з вами, та й весь світ здригнувся від жаху. Коли беркут нещадно почав бити дітей, студентів та стариків. Далі – протистояння на Грушевського. Відстріл протестувальників.

Водомети. Знущання беркуту над роздягненим, напівживим, але з не схиленою головою козаком, буковинцем Михайлом Гаврилюком, якого ці звірі заставляли співати гімн України . Звичайна практика влади - залякування, вбивства, катування, знущання та викрадення людей. Останній приклад лідер авто майдану Дмитро Булатов. Його 23.01. в Києві викрали невідомі. Знущалися, катували. А потім, вчора, тобто через тиждень, напівживого викинули в лісі, в Бориспільському районі. А скільки людей зараз знаходяться за гратами? А скільки зниклих без вісти?

Я особисто переконаний, що іменами загиблих та закатованих героїв, в найближчий час, будуть названі Українські міста та вулиці.

Влада почала війну з власним народом, Та зокрема з чорнобильцями, не задумуючись, що народ перемогти не можливо.

---------------------------------------------------

Соціальна держава по Азарову – Андрєєву.

Ми відчули це особисто по постанові КМУ №1210, відповідно до якої ці (лідери), в черговий раз розділили нас на бідних і багатих, максимальщиків та мінімальщиків. Є неодинокі випадки, коли вдова чорнобильця максимальщика 3 групи інвалідності, отримує пенсію по чоловіку більшу ніж живий чорнобилець мінімальщик 1 гр. інвалідності.

---------------------------------------------------------------------------

В Полтаві в жовтні 2012 року, наші побратими, підготувалися до (теплої) зустрічі лідера ПР Азарова М.Я., де він закликав чорнобильців не мітингувати, не проводили акції протесту, а запропонував сісти за стіл для проведення (конструктивних) переговорів. Далі, майже рік. Чим закінчилися ми знаємо. Після цього, яка довіра до так званих лідерів ПР, та й до самої ПР.

---------------------------------------------

Коли в країні відбуваються такі події. Соромно (але я не здивований) за нашого (президента) Андрєєва, за позицію яку він озвучує від нашого імені. Про нього взагалі не хочу говорити. Соромно за наших побратимів зі сходу України.

Депутаты от фракции Партии регионов в Харьковском облсовете пришли на сессию в черных футболках с надписью «Беркут»

В частности, в футболке пришел и губернатор Харьковщины Михаил Добкин. Таким образом депутаты почтили память погибших во время столкновений милиционеров. Кроме того, сессия началась с минуты молчания. Также «регионалы» собрали 150 тыс. грн., которые передадут на лечение и на новое обмундирование для правоохранителей.

Хай би й так. Сподіваюся що про Гепу і Допу (Кернеса та Допкіна), після подій Помаранчевої революції, добавити нічого.

Але ж на цьому збіговиську, був присутній і депутат облради Вінник – голова Харківської обласної СЧУ, теж в футболки з написом Беркут.

Ганьба таким пристосуванцям!

Також, 29 января 2014 года в Луганске состоялся Совет председателей ОО «Союз Чернобыль» Луганской области.

В решении чернобыльских проблем мы всегда находим понимание со своими чернобыльскими коллегами с западной Украины. И никогда не возникало мысли, что кто-то кому-то навязывает или диктует решение той или иной проблемы. Поэтому для нас, жителей востока Украины, глубоко оскорбительны высказывания отдельных реваншистов и радикальных лидеров майдана, что после захвата власти в западных и центральных регионов они двинутся на восток и на юг Украины. И такие попытки уже есть в Запорожье, Харькове и Днепропетровске. Не в нашем характере безучастно наблюдать за происходящим. Полностью поддерживаем инициативу общественных организаций украинского и донского казачества, ветеранов правоохранительных органов и вооруженных сил воинов интернационалистов, трудовых коллективов и молодежи по обеспечению общественного порядка и защите земляков от радикально озабоченных элементов. Нам не нужна гражданская война, кровопролитие и насилие. Долой мародерство и хаос.

Хочу наголосити, що це є позиція окремих обласних керівників СЧУ, які приймають, та озвучують сподіваюся свою особисту думку, на відміну від думок рядових членів СЧУ.

-----------------------------------------------------------------

Наближаються президентські вибори, вони вже почалися. В кожного з нас є особиста позиція, в кожного є своє ставлення до останніх подій. Моя громадянська позиція, це,- ми й зараз повинні прийняти активну участь у виборчому процесі, не бути пасивними спостерігачами, не дати цій владі за гречку, чи то за 100 грн. в черговий раз надурити, та наругатися над народом.

Ми з вами не повинні стояти осторонь, а навпаки приймати активну участь у вихованні підростаючого покоління. Це уроки мужності, зустрічі, бесіди з школярами, студентами та нашими дітьми та онуками. На яких ми повинні пояснювати дітям, що ця влада не дай Боже, може використати і їх, так як колись використала на чорнобильців, та так як вчинила з нами.

Немає коментарів:

Дописати коментар