-->

28.02.14

Рада скасувала деякі депутатські пільги

Верховна Рада прийняла закон, яким скасовується низка пільг народних депутатів.

"За" документ авторства фракції "УДАР" проголосував 301 депутат.

Так зокрема скасовується виплата заробітної плати депутатам, які припинили виконання повноважень протягом одного року, в окремих випадках - двох, а в окремих випадках до виходу на пенсію у розмірі 50%.

Скасовується виплата двохмісячіної допомоги на оздоровлення під час відпустки.

Скасовується виплата дванадцятимісячних посадових окладів при виході на пенсію депутатів, безоплатне забезпечення путівками під час відпусток, державне страхування за рахунок коштів із держбюджету.

Скасовується право депутата на безплатне користування всіма видами транспорту і встановлюється ліміт коштів на проїзд для виконання депутатських повноважень.

Скасовується право забезпечення службовим житлом або компеснації для поліпшення житлових умов. Для депутатів, які територіально знаходяться більше ніж за 30 кілометрів від меж Києва передбачається можливість видачі ліміту коштів для винаймання готелю.

При чому це надання здійснюється за заявою, список депутатів, які просять про такі кошти, підлягає опублікуванню в газеті "Голос України".

В цьому законі, однак не зачеплена проблема пенсійного забезпечення, тому що спеціальний режим пенсійного забезпечення мають не тільки народні депутати, а більш ніж 10 категорій громадян України, - пояснив Віктор Пинзеник, представляючи закон у ВР.

Українська правда

5 коментарів:

Анонім сказав...

Кому кому, а Пинзенику нужно знать, что в Украине 16 льготных категорий. Если депутат прекратил свою деятельность за что платить зарплату. Заработную плату нужно зарабатывать!!! Прочитав все остальное не перестаю удивляться. Совесть где? Содержать этих дармоедов 4 года. Да никакого бюджета не хватит. А еще и воруют. Люди, как мы еще живем?

Анонім сказав...

Посадить депутатов на среднюю з\плату по Украине вот тогда не будут туда лезть кто попадя,а будут работать на повышение средней з\платы и пенсии

віктор познік сказав...

Брешуть-народні засранці....пільги замінили грошовим забезпеченням...Недоторканість не відмінили...ТОМУ ПОВНА ЗАМІНА ВЛАДИ-ПЕРЕВИБОРИ ВЕРХЗРАДИ ВЖЕ....

Анонім сказав...

Позор! Дорвались на крови,погрому столицы.Поменяли шило на мыло,новых политиков и не наблюдается. И самое главное не выносят уроков для себя. А от людей жалко.

Анонім сказав...

Они отменили самый мизер, как раз то чем и не пользовались. Лохотронщики.

Дописати коментар