-->

05.04.14

Люди з обмеженими фізичними можливостями не повинні відчувати себе чужими, - губернатор

04 квітня 2014 року
Сьогодні Сергій ТАРУТА зустрівся з представниками організацій інвалідів Донецької області.

Голова облдержадміністрації оперативно відгукнувся на прохання людей з обмеженими фізичними можливостями про проведення такої зустрічі. Серед основних питань, які тут обговорювалися, був розвиток спорту інвалідів.

Так, глава області вважає, що тренувань паралімпійців сьогодні потрібно приділити особливу увагу, адже через суспільно-політичноу ситуацію в Україні вони втратили доступ до тренувальної бази в Євпаторії.

- Ми повинні підтримувати вас і зробити все, щоб створити в регіоні нову тренувальну базу, - сказав Сергій ТАРУТА, звертаючись до учасників зібрання. Він зазначив, що в Артемівську на базі відкритого торік спорткомплексу «Металург» вже є подібна база, і глава регіону наполягатиме на наданні їй статусу головного тренувального майданчика національних збірних з паралімпійських видів спорту.

Глава регіону також розповів присутнім про свою антикризову програму «Донбас - серце України», в якій особлива увага приділяється людям з обмеженими фізичними можливостями.

- Сьогодні основне завдання влади - максимально сконцентрувати увагу на цій категорії людей і зробити все можливе, щоб їх життя було максимально комфортним. Крім того, ми повинні подбати про те, щоб у людей цієї категорії був доступ до всіх культурних і спортивних закладів області, щоб вони не відчували себе чужими, - заявив Сергій ТАРУТА. Він також підкреслив значимість спільної співпраці обласної влади з організаціями інвалідів.

У свою чергу, присутні запропонували губернатору створити при облдержадміністрації Раду у справах інвалідів, де б вирішувалися всі нагальні проблеми громадян цієї категорії. Глава області схвалив цю пропозицію.

- Безумовно, подібний орган в структурі обласної адміністрації нам потрібен. На жаль, проблем у інвалідів вистачає, а ми, регіональна влада, повинні їх своєчасно вирішувати і завжди бути готовими прийти на допомогу цим людям, - зазначив Сергій ТАРУТА.

Присутніх на зустрічі також хвилювали питання виплати пенсій інвалідам, надання пільг на лікарські засоби та засоби гігієни, оздоровлення.

Також було озвучене питання працевлаштування інвалідів. Сьогодні підприємства області неохоче беруть на роботу людей з обмеженими фізичними можливостями. Для вирішення цієї проблеми Сергій ТАРУТА запропонував підключити представників бізнесу.

- Проблема з працевлаштуванням інвалідів повинна вирішуватися. Для цього, крім державних підприємств, я пропоную підключити ще і представників бізнесу. Перед ними буде поставлено завдання виконувати всі закони щодо соціального захисту і активно сприяти створенню робочих місць для людей з обмеженими можливостями. Крім податкових пільг, такі підприємства на обласному рівні отримуватимуть повну підтримку, - сказав глава регіону.

Завершуючи зустріч, голова облдержадміністрації подякував усім присутнім за їх активну життєву позицію і запропонував проводити такі зустрічі частіше, щоб питання, які виникли у інвалідів, не переростали в наболілі проблеми.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Немає коментарів:

Дописати коментар