-->

01.06.14

Давайте порадимось!

Україна переживає не прості часи. З іншого боку, немає поганого, щоб на добре не вийшло. І хоча зараз кожен відчуває на собі період змін, перезавантаження владних структур, мусимо всі разом замислитися і визначитися, як вийти із важкої соціально-політичної та економічної кризи. Бо життя триває і ми маємо думати про день завтрашній.

Громадські організації є невід’ємною складовою будь-якого демократичного суспільства. Спільноти людей з інвалідністю чи людей літнього віку – ветеранів є добровільними об’єднанням громадян, які створюються і взаємодіють для вирішення суспільних питань і проблем, відстоювання певних спільних інтересів.

Одним із важливих елементів розвитку громадянського суспільства є державна підтримка всеукраїнських громадських об’єднань інвалідів та ветеранів, в тому числі, за рахунок бюджетних коштів. І тут найактуальнішими є два моменти: на що саме будуть спрямовані ці бюджетні кошти та яким чином це допоможе інвалідам і ветеранам у повсякденному житті?

Отож, запрошуємо громадські організації інвалідів та ветеранів, всіх небайдужих людей долучитися до обговорення актуальноїтеми щодо спільного вжиття Службою та всеукраїнськими громадськими об’єднаннями заходів з метою економного і більш раціонального використання державних коштів. Нам важливо знати вашу позицію і вашу відповідь на такі актуальні питання:

- Які ваші пропозиції щодо нових інструментів взаємодії влади та громадськості?

- Для чого потрібна державна фінансова підтримка громадським об’єднанням?

- Які позитивні та негативні наслідки впровадження механізму розподілу фінансової підтримки на конкурсних засадах?

- Які мають бути цілі та пріоритетні завдання конкурсу з визначення заходів громадських об’єднань, для здійснення яких надається фінансова підтримка?

- Які види діяльності (заходи) мають бути підтримані у межах конкурсу?

- Які критерії необхідно застосовувати при здійсненні розподілу бюджетних коштів?

- Яку методику оцінювання ефективності проведення заходів всеукраїнськими громадськими об’єднаннями необхідно застосовувати?

Саме тому Служба вважає за необхідне запросити керівників громадськості, всіх громадян до всебічного обговорення, узагальнення певного досвіду, надання конкретних порад та пропозицій з метою охоплення та аналізу всіх напрямів та проблем в діяльності громадських об’єднань інвалідів та ветеранів. За вашою безпосередньою участю ми сподіваємося визначити, на які заходи та нагальні життєві потреби варто спрямовувати бюджетні кошти. Можемо вас запевнити, що всі надіслані пропозиції будуть уважно вивчені та враховані під час запровадження механізмів ефективної реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 р. № 1049 “Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями та творчими спілками, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка” та змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на фінансову підтримку громадських організацій інвалідів та ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військових пам’ятників та з увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 березня 2012 р. № 176.

Керівництво і працівники Служби щиро вірять, що дискусія на цю актуальну тему, яка триватиме до 01 червня повинна бути корисною та сприятиме більш раціональному використанню державних коштів, яких завжди бракує. А в умовах кризового сьогодення тим паче.

Тож, запрошуємо до дискусії. Не будьте байдужими!

Свої письмові відповіді та пропозиції просимо надсилати на поштову адресу Служби: 
провулок Музейний, 12, м. Київ, 01601 (з позначкою «до дискусії»).

Або за такими контактами:
– відділ методичного забезпечення та зв’язків з громадськими організаціями інвалідів –
тел. (044)281-08-37, e-mail: dsiv-go@ ukr.net

– відділ соціального захисту ветеранів та зв’язків з громадськими організаціями –
тел. (044) 281-08-44, e-mail: dsiv@ukr.net

Немає коментарів:

Дописати коментар