-->

11.07.14

У липні в Україні проіндексовано мінімальні пенсії на 10,4%

Про це повідомила Міністр соціальної політики Людмила Денісова, повідомила прес-служба міністерства. Зокрема, вона зазначила, що їх проіндексовано на показник інфляції, який у травні склав 10,4%.

Зокрема, у липні для пенсії у розмірі 1500 грн., яка не підвищувалась з грудня 2013 року, розмір індексації становить 98,70 грн. (949 х 10,4%).

Усього ж індексацію у цьому місяці проведено для 2,8 млн. пенсіонерів на загальну суму 276,4 млн. грн.

У Мінсоцполітики нагадують, що згідно з Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 р. № 1078, пенсія індексується у місяці наступному за місяцем опублікування індексу цін та у межах прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (на сьогодні – 949 грн.).

Індексація проводиться автоматично непрацюючим пенсіонерам, а працюючим -доходиіндексуються за місцем роботи. Якщо заробітна плата працюючого пенсіонера менше прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, після надання інформації про доходи, пенсія може бути проіндексована з урахуванням отриманої заробітної плати, повідомляють у Мінсоцполітики.

Немає коментарів:

Дописати коментар