-->

11.07.14

У Львові з’явиться унікальний і перший в Україні дитячий центр здоров’я

У Львові вже за кілька місяців планують відкрити унікальний і перший в Україні Центр здоров’я дитини та сім’ї. На відміну від багатьох інших медичних закладів, цей Центр сфокусує свою діяльність, насамперед, на психічному здоров’ї дітей.

Про це сьогодні, 11 липня, розповіли організатори, інформує кореспондент IA ZIK.

Як розповів голова медичного комітету Асоціації випускників канадсько-української парламентської програми (КУПП), представник канадського Фонду Анни Мазуренко Антін Кушнір, це буде перший центр на теренах України, який створять за аналогами канадських центрів психічного здоров’я, з котрими налагоджено співпрацю.

«Канадці нас підтримують, ми маємо достатньо ресурсів, щоб реконструювати приміщення для центру. На реконструкцію потрібно приблизно шість місяців, але враховуючи оформлення документації, центр відкриється не раніше, ніж за вісім місяців – сподіваюся, що до Великодніх свят», – розповів він.

Антін Кушнір додав, що впродовж останніх трьох років Асоціація випускників КУПП отримала від Фонду Анни Мазуренко 2,5 млн грн, за які було закуплено найбільш необхідне обладнання, зокрема для відділення інтенсивної терапії. Для центру, який планують відкрити, необхідно близько $500 тис. Фонд Анни Мазуренко надасть половину суми стартового капіталу. Решту коштів збере Асоціація випускників КУПП.

Як зазначила заступник директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, Львівщина за кілька років отримала від Фонду Анни Мазуренко дуже суттєву допомогу – сучасне високотехнологічне обладнання на кілька мільйонів гривень для реанімаційний відділень: респіраторна підтримка, апарати штучної вентиляції, інкубатори, нейрофізіологічне діагностичне обладнання. Це обладнання розподілили між кількома лікувальними дитячими закладами.

Організатори запевняють, що у новому центрі пацієнтів зможуть фахово проконсультувати, вчасно діагностувати, а відтак – ефективно надати допомогу сім’ям з дітьми та підлітками, в яких виявлені порушення розвитку та психологічні проблеми.

Приміщення, яке відведуть для нового закладу – це господарський корпус Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, більш відомого у Львові як «Чорнобильська лікарня».

Довідка.

Канадсько-українську парламентську програму (КУПП)засновано у 1991 році фундацією кафедри українських студій в університеті Торонто для студентів з України. За 24 роки існування програми стажування в парламенті Канади пройшло понад 800 студентів. Випускниками КУПП сьогодні є успішні юристи, економісти, лікарі, політичні діячі, депутати, котрі об’єдналися і створили Асоціацію випускників КУПП.

Немає коментарів:

Дописати коментар