-->

24.07.14

Верховна Рада вирішить питання волинських чорнобильців

Вчора на сесії Волинської облради було прийнято звернення до голови Верховної Ради та Кабміну про ситуацію з трьома чорнобильськими районами з проханням відтермінувати зміну статусу цих територій, – інформує «Волинська правда».

Про це сьогодні йшла мова під час прес-конференції у голови Волинської облради Володимира Войтовича.
Голова облради зауважив, що його непокоїть позиція деяких центральних органів влади, адже наслідки катастрофи ми будемо долати навіть не 3 десятки років, а значно більше. Громадськість також стурбована цим питанням, зокрема тим, що вона може втратити ті чи інші пільги: це стосується і безкоштовного харчування дітей, і забезпечення медикаментами. Войтович, наголосив що, є люди, які потребують щоденного прийому тих чи інших медичних препаратів.

Питання було детально обговорено на профільній комісії. На сесії всі депутати одностайно підтримали текст звернення, який показує стурбованість обранців волинської громади цим питанням.

«Однак юридичних наслідків це наше рішення не несе. Дане питання перебуває у компетенції Верховної Ради. І ми надіємося, що не буде зроблено поспішних змін до чинного законодавства щодо подолання наслідків Чорнобильської катастрофи», – зауважив Войтович.

Немає коментарів:

Дописати коментар