-->

24.07.14

Чорнобильцям повернуть посвідчення

На особистий прийом до голови обласної державної адміністрації Володимира Івашка звернулись громадяни з числа осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи з проханням сприяти у вирішенні питання повернення їм чорнобильських посвідчень.
Люди повідомили, що впродовж 2010-2012 років Комісією з встановлення статусу громадян, які постраждали від аварії на ЧАЕС, у 67 осіб було вилучено чорнобильські посвідчення. Як зазначалось в рішеннях Комісії, підставою для такого вилучення слугувало виявлення фактів безпідставної (з огляду на норми Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”) видачі чорнобильських посвідчень. Більш ніж третина від загальної кількості громадян, у яких вилучено посвідчення, оскаржила дії Комісії в адміністративному суді.

Суд вирішив, що рішення згаданої Комісії суперечать чинному законодавству, оскільки до її повноважень не належало вирішення питань щодо вилучення посвідчень.

Як наголосив голова облдержадміністрації Володимир Івашко, продовження порушення прав громадян є неприпустимим. 23 липня 2014 року очільник області підписав розпорядження, яким зобов’язав Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації переглянути документи громадян, у яких згідно з рішеннями Комісії були вилучені посвідчення. У разі відповідності наявних документів вимогам законодавства вони повинні підготувати для видачі вказаним громадянам посвідчень та/або вкладок до них.

Немає коментарів:

Дописати коментар