-->

31.08.14

Цьогоріч чорнобильців Кіровоградщини забезпечили путівками на 40 відсотків від потреб

Як повідомляє управління соцзахисту населення Кіровоградської ОДА, розпочато курортно-санаторне лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» такі громадяни мають право на забезпечення безкоштовними путівками на оздоровлення та відпочинок, в іншому ж випадку їм виплачують компенсацію за самостійне санаторно-курортне лікування.

Заяви на путівки для санаторно-курортного лікування у 2014 році до управлінь соціального захисту населення Кіровоградської області надало понад 966 громадян. 

Мінсоцполітики України провело торги щодо відбору санаторно-курортних закладів. Як результат, лікування постраждалого населення у 2014 році проводитиметься в більш ніж 36 санаторіях України. 
Кіровоградській області виділено 45 путівок для оздоровлення дітей, 331 – для дорослого населення та 15 – для батьків з дітьми, що склало близько 40% від загальної потреби путівок в області.

Санаторно-курортне лікування дорослого населення, організованих груп дітей та дітей з батьками розпочато з 1 серпня поточного року.

Немає коментарів:

Дописати коментар