-->

31.08.14

Починаючи з жовтня, громадяни, які потребують державної підтримки, сплачуватимуть за послуги ЖКГ за реальними нормами споживання

ПРЕС-СЛУЖБА ВІЦЕ-ПРЕМ`ЄР-МІНІСТРА
З 1 жовтня вступає в силу постанова Уряду, що започатковує єдиний підхід до визначення нормспоживання послуг ЖКГ для громадян, які потребують державної підтримки.

«Сьогодні в Україні для розрахунку розміру соціальної державної допомоги та для оплатинаселенням послуг ЖКГ, у разі відсутності квартирних засобів обліку, використовуються норми споживання,які не відповідають реальному обсягу споживання і у більшості випадків є завищеними», – зазначив Віце-прем`єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунальногогосподарства Володимир Гройсман.

За його словами, Мінрегіоном та експертами проекту АМР США «Реформа міського теплозабезпеченняв Україні» (USAID) проведено наукове статистично-аналітичне дослідження споживання комунальнихпослуг та стану забезпечення житловою площею соціально незахищених громадян України. Було обстеженомайже 55 тисяч домогосподарств по всій Україні – одержувачів житлових субсидій, які використовуютьзасоби обліку при споживанні комунальних послуг.

Таким чином Постановою будуть визначені соціальні нормативи споживання холодної і гарячої води,опалення, газу, електроенергії та інших послуг, що базуються на основі даних фактичного споживанняпослуг особами, які користуються житловими субсидіями в Україні.

«Сьогодні «спожитий» за старими нормами, але не спожитий у реальності, населенням газ банальнорозкрадається. У свою чергу держава, компенсуючи соціально незахищеній категорії населення різницю упідвищенні тарифів, теж витрачає більше коштів на компенсатори. Ми маємо зруйнувати цю сумнівнусхему», – зазначив Віце-прем`єр-міністр.

Постанова Кабінету Міністрів України «Про встановлення державних соціальних стандартів у сферіжитлово-комунального обслуговування», що вступає в силу 1 жовтня поточного року, розроблена з метоювпровадження системи економічно і соціально обґрунтованих нормативів споживання житлово-комунальнихпослуг з подальшим використанням їх при визначенні розмірів державної соціальної підтримки.

Немає коментарів:

Дописати коментар