-->

08.08.14

Завдяки втручанню прокуратури двоє чорнобильців отримали квартири

Під час перевірки реалізації конституційного права громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на забезпечення належних умов проживання прокуратурою Чорнухинського району були виявлені порушення вимог законодавства у діяльності місцевої селищної ради.
Як повідомила прокурор відділу прокуратури області Ольга Марченко, станом на 1 червня цього року в Чорнухинській селищній раді на обліку громадян, які потребували поліпшення житлових умов, у категорії «Позачергово» перебувало 2 осіб, віднесених до громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Обох було взято на облік у 1990 році.

«Зазначені мешканці району у відповідності до положень ст. 14 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» віднесені до 2 категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, до того ж один із них має двох дітей, яким надано статус «дитина, яка потерпіла від Чорнобильської катастрофи», – розповіла Ольга Марченко.

За її словами, на момент перевірки комунальний житловий фонд селища Чорнухи становив 15 квартир, серед яких 2 незаселені та, відповідно, могли бути надані у користування, як соціальне житло.

«Зважаючи, що питання надання житла особам пільгової категорії, які перебували першими на черзі, тривалий час не вирішувалось, а також на наявність вільної жилої площі, 12 червня прокурор району вніс подання Чорнухинському селищному голові. Останній виніс документ прокурорського реагування на розгляд сесії Чорнухинської селищної ради. За результатами розгляду подання 2 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, отримали ордери на трикімнатну та однокімнатну квартири», – зазначила Ольга Марченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар