-->

06.08.14

Відкритий лист голові Харківської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Віннику А.І.

Шановний Анатолію Івановичу!

На сайті Харківської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Ви розмістили лист одного з кандидатів на посаду президента ВГОІ «Союз Чорнобиль України», у якому міститься вимога до віце-президентів «Союзу Чорнобиль України» про надання величезного обсягу документів стосовно статутної діяльності організації.
При цьому Ви знаєте, що всі віце-президенти «Союзу Чорнобиль України», як і Ви, працюють на громадських засадах, витрачаючи особистий час для захисту прав і законних інтересів чорнобильців. Якщо Ви взялися обслуговувати амбіції окремої особи (осіб), то це - Ваше право. Як член Центральної Ради ВГОІ «Союзу Чорнобиль України» Ви маєте можливість в будь-який час приїхати і ознайомитися з документами, необхідними Вам для цього.

Зауважу лише, що про проблеми і турботи харківських чорнобильців Вам, вочевидь, доведеться на деякий час (а може і назавжди) забути, зважаючи на те, що у Вашого протеже, як кажуть, «планов громадьё». Про це легко дізнатися з його публікацій, розміщених на чорнобильських сайтах. Там є багато «цікавих» ініціатив. Ви узнаєте, наприклад, що Закон № 796 «Про статус та соціальний громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» був написаний не для захисту мільйонів чорнобильців, а «з якихось примх законодавця», що цей Закон є недолугим і таким, що заважає захищати постраждалих... Одним словом, Закон № 796 підлягає знищенню. Така вимога міститься у позовній заяві до Вищого Адміністративного суду України від 16.04.2014р. № 6568.

Ви, шановний Анатолію Івановичу, поділяєте таку позицію? Якщо так, то чесно скажіть про це людям. Але перед цим добре подумайте, на якій основі Ви збираєтесь захищати чорнобильців в подальшому? Усі нормативні акти спираються саме на цей Закон, «висмикніть його» - і вся система захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи розсипається. Не думаю, що харківські чорнобильці підтримають такий сценарій.

Вважаю за необхідне нагадати також, що належу до народних депутатів України І скликання, які працювали у складі Чорнобильської комісії Верховної Ради УРСР а потім і України. Писали ми згаданий Закон не з якихось власних примх, а намагаючись законодавчо захистити мільйони українських чорнобильців. Ми провели сотні зустрічей з ліквідаторами, постраждалими, вченими, вислухали і врахували вимоги тисяч людей. В основу цієї роботи було покладено два варіанти законопроектів, один з яких був підготовлений саме «Союзом Чорнобиль України».

Цей Закон захищає права усіх категорій постраждалих: інвалідів, ліквідаторів, евакуйованих, потерпілих, дітей, учасників ядерних випробувань. Так само визначено й Статутом ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

Наміри підпорядкувати «Союз Чорнобиль України» інтересам лише окремої групи осіб суперечать Статуту організації. І про це треба також чесно сказати людям.

Сподіваюсь, що отримаю від Вас чесну відповідь на ці принципові питання.

З повагою,
Віце-президент
ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Яценко В.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар