-->

15.08.14

У разі втрати годувальника-«чорнобильця»

Це вас цікавить
«Мій покійний чоловік, Малицький Ігор Миколайович, працював у зоні відчуження з 02.05.1986 року по 07.05.1986 року, інвалід II групи. За життя не звертався за призначенням пенсії у зв’язку з інвалідністю відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Документи про його роботу в організації не збереглися. В якому розмірі буде обчислено мені пенсію у зв’язку з втратою годувальника відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»?
Вікторія МАЛИЦЬКА. Херсон.

ШАНОВНА Вікторіє Миколаївно! Відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 23 листопада 2011 р. № 1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», мінімальний розмір пенсії становить: для непрацездатних членів сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні: на одного працездатного члена сім’ї – 50 відсотків пенсії у зв’язку з інвалідністю померлого годувальника; на двох і більше непрацездатних членів сім’ї – 100 відсотків пенсії у зв’язку з інвалідністю померлого годувальника, що розподіляється між ними рівними частинами.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 26 березня 2008 № 265 «Деякі питання пенсійного забезпечення громадян», у разі якщо щомісячний розмір пенсійних виплат, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам, особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам, крім інвалідів I та II груп (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат, встановлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), не досягає 949 гривень, таким особам надається щомісячна державна адресна допомога в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

Світлана ГЛУЩЕНКО,
заступник начальника 
Головного управління
Пенсійного фонду України 
в місті Києві.

Немає коментарів:

Дописати коментар