-->

15.08.14

Житлова черга нарешті зрушить з місця

Як відомо, в Івано-Франківську склалась незадовільна ситуація із забезпеченням житлом соціально незахищених мешканців міста: інвалідів І та ІІ груп з числа учасників бойових дій; сімей загиблих військовослужбовців тощо. Наприклад, Програмою будівництва доступного житла у м. Івано-Франківську в 2013 році було передбачено спорудження 179 квартир загальною площею більше 11 тис. м.кв. Фактично ж за цей період у зв’язку з відсутністю належного фінансування доступне житло отримали лише кілька франківських родин. Водночас щороку залишаються неосвоєними кошти державного бюджету, котрі виділяються для житлового забезпечення пільгових категорій громадян.

Зокрема, нашій області у 2013 році було передбачене фінансування в розмірі майже 2 млн. грн. на придбання житла для воїнів-інтернаціоналістів. Для забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, — 1,7 млн. грн. За ці кошти планувалося придбати 8 квартир для «афганців» і 7 квартир для «чорнобильців». Проте внаслідок бюрократичної тяганини містом було укладено лише 2 договори на купівлю квартир громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та 2 – воїнам-інтернаціоналістам. Такі кричущі факти оприлюднив на вчорашній сесії депутат міської ради, директор будівельної компанії «Ярковиця» Володимир Балагура.

Відтак народний обранець звернувся із запитом на адресу міського голови з тим, щоб невідкладно розробити і подати до розгляду на наступній сесії міської ради механізм спорудження житла для пільгових категорій населення із залученням коштів міського та державного бюджетів, меценатів і мешканців. На його думку, цілком можливо покращити житлові умови пільговиків за рахунок ефективного використання наявних коштів держбюджету, а також коштів фонду соціально-економічного розвитку та інженерно-транспортної інфраструктури міста.

В результаті пропозиція Володимира Балагури була одностайно підтримана депутатським корпусом. Зауважимо, що такі пропозиції стають зараз більш реальними з огляду на заплановану реформу місцевого самоврядування та спрощення бюджетного фінансування. Таким чином, у десятків івано-франківських сімей, які десятиліттям стоять на пільговій черзі, з’явиться шанс все ж отримати омріяне житло.

Немає коментарів:

Дописати коментар