-->

18.08.14

Депутат Володимир Балагура просить франківського мера подумати про житло для пільговиків

Сьогодні, 14 серпня, на сесії міської ради депутат Володимир Балагура звернувся до міського голови Віктора Анушкевичуса щодо ситуації, яка склалася із забезпеченням житлом соціально незахищених мешканців міста: інвалідів І та ІІ груп з числа учасників бойових дій; сімей загиблих військовослужбовців тощо.
Каже, до нього неодноразово зверталися з відповідними скаргами представники організацій воїнів-афганців, «чорнобильців» та інших пільгових категорій населення.

"Програмою будівництва доступного житла у м. Івано-Франківську в 2013 році було передбачено спорудження 179 квартир загальною площею більше 11 тис. м.кв. Фактично ж за цей період у зв’язку з відсутністю належного фінансування доступне житло отримали лише кілька франківських родин, - акцентував депутат.

Водночас, зауважив Володимир Балагура, щороку залишаються неосвоєними кошти державного бюджету, які виділяються для житлового забезпечення пільгових категорій. Зокрема, нашій області у 2013 році було передбачене фінансування в розмірі майже 2 млн. грн. на придбання житла для воїнів-інтернаціоналістів. Для забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, — 1,7 млн. грн.

За ці кошти планувалося придбати 8 квартир для «афганців» і 7 квартир для «чорнобильців». передає Галицький кореспондент. Проте внаслідок бюрократичної тяганини містом було укладено лише два договори на купівлю квартир громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та два для воїнів-інтернаціоналістів.

«Як на мене, місто могло би в якості співфінансування запропонувати потенційним підрядникам готові будівельні майданчики з підведеними комунікаціями та проектною документацією, - зауважив депутат. - Пілотними у цьому плані можуть стати земельна ділянка (№ 11а по генплану) в 4-му мікрорайоні Пасічнянського житлового масиву, також - земельна ділянка на вул. Флотській (біля будинку №50а), зарезервовані для будівництва доступного житла рішенням сесії міської ради від 20.06.2013 р. № 1136-36. Такі пропозиції стають зараз більш реальними з огляду на заплановану реформу місцевого самоврядування та спрощення бюджетного фінансування».

Балагура попросив Анушкевичуса дати доручення відповідним підрозділам невідкладно розробити і подати до розгляду на наступній сесії механізм спорудження житла для пільгових категорій населення із залученням коштів міського та державного бюджетів, меценатів і мешканців.

Немає коментарів:

Дописати коментар