-->

04.09.14

Держава поверне заборговані кошти за рішеннями судів щодо соціальних виплат

Уряд прийняв постанову, яка встановлює порядок виконання судових рішень щодо сплати заборгованості за соціальними виплатами перед чорнобильцями та іншими пільговиками. Про це сьогодні на брифінгу в Кабінеті Міністрів повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Ми затвердили порядок інвентаризації всіх судових рішень, які приймалися на користь українських громадян щодо виплати соціальних зобов’язань. Ми проведемо повну звірку всіх рішень судів і встановимо черговість виплат», - зазначив Міністр юстиції.

Павло Петренко наголосив, що Уряд зайняв принципову позицію розрахуватися за всіма зобов’язаннями за рішеннями судів. Мова йде про 2 мільйони українців, які мали відповідні права на пільги і отримали відповідні рішення судів, які не виконувалися протягом багатьох років.

«Ми фактично виконуємо обов’язок усіх попередніх Урядів, який вони брали на себе та не виконали перед нашими незахищеними верствами населення. Ми обіцяємо максимально швидку і прозору процедуру інвентаризації цих рішень», - сказав очільник Мін’юсту.

Згідно з постановою, в першу чергу будуть повертатися пенсійні та соціальні виплати інвалідам та людям, які втратили своє здоров’я. У другу чергу будуть сплачуватися рішення судів, пов’язані з трудовими спорами. Тобто випадки, пов’язані із заборгованістю із заробітної плати і додаткових надбавок, які встановлювалися в державному секторі. У третю чергу виплачуватимуться кошти за всіма іншими судовими рішеннями.

За словами Павла Петренка, усі громадяни, які мають на руках рішення судів, повинні звернутися до органів ДВС, щоби їх внесли до відповідного реєстру.

«Після формування реєстрів, в межах коштів, які є в державному бюджеті, ми будемо виплачувати людям кошти, які вони за законом мають право отримати», - наголосив Міністр юстиції України.

Немає коментарів:

Дописати коментар