-->

25.12.14

На засіданні комітету

24 грудня 2014 року на засіданні Комітету, відповідно до предметів відання, розглянуто проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо адресного поштового інформування про пільги та інші види соціальної допомоги маломобільних та інших соціально вразливих груп населення) № 1181

24 грудня 2014 року на засіданні Комітету з питань екологічної політики, природокористування таліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи відповідно до предметів відання, розглянуто проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо адресного поштового інформування про пільги та інші види соціальної допомоги маломобільних та інших соціально вразливих груп населення) (реєстр. № 1181 від 02.12.2014 р.), внесений народним депутатом України Фаєрмарком С.О.

У законопроекті пропонується запровадити адресне поштове інформування громадян, а такожінформування іншими засобами про пільги та інші види соціальної допомоги органом, уповноваженим наведення Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, в порядку,встановленому Кабінетом Міністрів України.

Зокрема, вносяться зміни до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", якими пропонується доповнити Закон новою статтею 24-1 "Інформування про компенсації та пільги".

На думку автора законодавчої ініціативи, реалізація положень цього законопроекту потребуватиме бюджетних видатків на оплату послуг національного оператора, пов’язаних із забезпеченням адресного поштового інформування про пільги та інші види соціальної допомоги в сумі 48 726, 4 тис. грн., джерелом додаткових надходжень бюджету, з метою досягнення його збалансованості, вбачається результат перегляду структури пільг, категорій осіб, які мають право на пільги, та критеріїв їх надання.

Під час обговорення народні депутати – члени Комітету висловили зауваження, що адресне поштове інформування про належні компенсації та пільги, а також порядок їх отримання особами, на яких поширюється дія Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", не може здійснюватися за рахунок перегляду, скорочення, скасування пільг, які сьогодні надаються державою. Громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи - категорія, яка потребує додаткових гарантій соціального захисту з боку держави. Пільги, соціальні виплати призначаються ним як компенсація за шкоду, заподіяну здоров'ю за роботу в особливо шкідливих умовах праці або проживання на радіоактивно забруднених територіях.

Народні депутати – члени Комітету за результатами розгляду законопроекту прийняли рішення: Рекомендувати Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів та інвалідів внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про направлення на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо адресного поштового інформування про пільги та інші види соціальної допомоги маломобільнихта інших соціально вразливих груп населення) (реєстр. № 1181).

Немає коментарів:

Дописати коментар