-->

13.01.15

З 12.01.15 р. діти-чорнобильці отримуватимуть компенсацію за харчування

Організацію безплатного харчування дітей-чорнобильців, які навчаються у закладах на радіоактивно забруднених територіях, Мінсоцполітики України передало на регіональний рівень. Розподіл коштів обласним структурним підрозділам з питань соцзахисту населення відбуватиметься пропорційно до чисельності потерпілих дітей від чорнобильської катастрофи.

Підприємства, які будуть організовувати харчування дітей, отримуватимуть відшкодування витрат на основі актів про виконані роботи, погоджених із керівниками навчальних закладів та завірених відділом освіти.


Проте аби запустити систему, потрібен час та адаптація. А тому Мінсоцполітики України інформує, що з 12.01.15 р. харчування дітей-чорнобильців призупиняється. Дітям, які не забезпечені харчуванням, виплатять компенсацію. Віком від 6 до 10 років — 180 грн, від 11 до 14 років — 185 грн, від 15 до 18 років — 190 грн на місяць, пропорційно до навчальних днів.

Для отримання такої компенсації батькам дітей необхідно звернутися до підрозділів з питань соцзахисту населення райдержадміністрацій (за місцем реєстрації) з відповідною заявою та довідкою із навчального закладу.


Постанова КМУ “Про внесення змін до Порядку використання коштів державного бюджету для виконання програм, пов'язаних із соціальним захистом громадян,
 які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” 
від 29.12.14 р. № 716. Чинна. За даними офіційного сайту КМУ.

Немає коментарів:

Дописати коментар