-->

16.02.15

Перші керівники області зустрілися з активістами чорнобильських громадських організацій

16 лютого голова обласної ради Петро Ворона та голова облдержадміністрації Валерій Головко зустрілися з керівниками чорнобильськихгромадських організацій Полтавщини.

У зустрічі взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, перший заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, начальник Головного управління пенсійного фонду України в області Валерій Руденко, директор Департаменту праці та соціального захисту населення Людмила Корнієнко.

Темою розмови, ініційованої учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС, стали прийняті Верховною Радою України зміни до законодавства, яке стосуються соціального забезпечення учасників бойових дій та чорнобильців.

У ході зустрічі представники громадських чорнобильських організацій акцентували увагу на необхідності виправлення ситуації, виконання у повному обсязі законів України по соціальному захисту постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, судових рішень щодо погашення заборгованості з пенсійних виплат, відновлення встановлених державою пільг і компенсацій.

У своєму виступі Петро Ворона зазначив, що законодавче врегулювання порушеної на зустрічі проблеми є прерогативою Верховної Ради України. На думку Петра Ворони, надзвичайно важливо, щоб люди, які ціною власного здоров’я врятували світ від ядерної небезпеки, були сьогодні соціально захищеними.

Передбачені законом пільги обов’язково мають діяти, зазначив Петро Ворона. Разом із тим, голова обласної ради переконаний у доцільності проведення перевірок на предмет виявлення осіб, які шахрайським шляхом в умовах корупційної держави отримали статус ліквідатора аварії на ЧАЕС та впродовж багатьох років незаслужено користуються підвищеними пенсіями та пільгами.

Валерій Головко зауважив, що він мав розмову з головою Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмилою Денисовою. На 25 лютого готується позачергове засідання сесії Верховної Ради, на неї Кабмін виносить пропозицію щодо врегулювання розбіжності у чорнобильському законодавстві.

При цьому перші керівники області запевнили, що всі обласні Програми на підтримку постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС працюватимуть і надалі.

Начальник Головного управління пенсійного фонду України в області Валерій Руденко та директор Департаменту праці та соціального захисту населення Людмила Корнієнко відповіли на запитання чорнобильців.

Потому учасники зустрічі прийняли Звернення до Верховної Ради України.

Немає коментарів:

Дописати коментар