-->

04.04.15

Відбулося засідання організаційного комітету по проведенню в м. Фастові заходів, пов‘язаних з 29-ю річницею Чорнобильської катастрофи

31 березня у м.Фастів заступник міського голови Жанна Швидка провела засідання організаційного комітету по проведенню в м. Фастові заходів, пов‘язаних з 29-ю річницею Чорнобильської катастрофи.

Заступник міського голови Жанна Швидка ознайомила присутніх з пропозиціями, які надійшли від громадських організацій та структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради. Жанна Петрівна акцентувала увагу на соціальному захисті населення, постраждалого від аварії на ЧАЕС, зазначивши, що з метою виявлення соціальних проблем та вжиття заходів щодо їх розв’язання управлінню соціального захисту населення необхідно провести зустрічі з інвалідами-чорнобильцями, учасниками ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та вдовами учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Також вона наголосила, що з метою поліпшення організації санаторно-курортного лікування в 2015 році необхідно протягом року провести диспансеризацію громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1 та дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою та вживати заходи щодо забезпечення путівками для санаторно-курортного лікування дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою та осіб, віднесених до категорії 1. 

Учасники засідання підтримали пропозицію організувати відвідування могил родичів у зоні відчуження громадянами з числа евакуйованих та вирішити питання забезпечення їх транспортом.

Ними було обговорено і культурно-масові заходи, що проводитимуться у місті, виховну роботу з молоддю. Так, йшлося про проведення в загальноосвітніх школах міста тематичних виховних годин пам’яті «Мужність та біль Чорнобиля», «Пам’ятай Героїв Чорнобиля», організацію виставок книг на чорнобильську тематику у міській бібліотеці, проведення екологічної акції з охорони навколишнього середовища (насадження дерев і кущів та впорядкування вулиць міста, проведення тематичної виставки “Чорнобиля тернистими шляхами”, проведення зустрічей в ЗОШ міста з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; конкурсу серед навчальних закладів міста на кращий учнівський твір на чорнобильську тематику. Відділом молоді та спорту планується провести легкоатлетичний крос, приурочений пам’яті Героїв Чорнобиля серед учнів ЗОШ міста та змагання з волейболу серед учнів ЗОШ міста, приурочене пам’яті Героїв Чорнобиля.

Традиційно у місті буде проведено мітинг-реквієм Пам’яті загиблих та померлих внаслідок Чорнобильської катастрофи громадян з покладанням квітів до Пам'ятних знаків: “Пожежникам – учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС”, до Меморіальної дошки, де буде встановлено Пам’ятний Знак “Героям Чорнобиля” в міському парку культури ім. Гагаріна, “Учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС” в мікрорайонах Потіївка та Казнівка, “Міліціонерам-учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС”.

http://fastiv-rada.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар