-->

15.04.15

До 29-х роковин Чорнобильської трагедії - Чернігов

За кілька днів 29-ті роковини Чорнобильської катастрофи — найбільшої техногенної катастрофи людства. Минуло понад чверть століття, а й досі невідомо, скільки ще потрібно часу та матеріальних ресурсів, щоб ліквідувати всі наслідки лиха, яке зачепило понад 20 млн людей. 

Нині в Чернігові проживає більше 8 тис. ліквідаторів аварії на ЧАЕС (із них 7 тис. — ліквідатори першої та другої категорій) і 462 дружини померлих ліквідаторів.

Ці факти оприлюднив заступник міського голови — керуючий справами виконкому Станіслав Віхров під час засідання організаційного комітету з питань підготовки та проведення заходів до 29-ї річниці аварії, що відбувся 6 квітня в Чернігівській міській раді. Звертаючись до учасників заходу, Станіслав Віхров наголосив: 

«26 квітня є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу в історії людства. Ми повинні гідно вшанувати героїзм усіх, хто ціною власного життя та здоров’я ліквідував найстрашніші наслідки цієї катастрофи. Відважність та мужність цих людей мають назавжди лишитися в пам’яті українського народу». Він звернувся до представників медичних та соціальних служб з проханням приділити більше уваги соціальному обслуговуванню та медичному забезпеченню ліквідаторів та членів їхніх сімей.

Із планом заходів, що пройдуть у місті до річниці аварії, присутніх ознайомив начальник управління культури міської ради Юрій Ткач. Він повідомив, що 24 квітня біля пам’ятного знака «Героям Чорнобиля» керівники області та міста, ліквідатори аварії на ЧАЕС та члени їхніх сімей, представники громадськості візьмуть участь у мітингу-реквієм, покладуть квіти та вшанують пам’ять ліквідаторів хвилиною мовчання. У рамках заходу в Катерининській церкві відбудеться літургія, освячення копії ікони «Чорнобильський Спас» та хресна хода.

Протягом квітня у школах та бібліотеках міста відбудуться бесіди, зустрічі з учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС, виставки, огляди літератури з цієї тематики.

Уточнений план заходів буде опубліковано на офіційному веб-порталі міської ради.

Олена БЕРЕЗКІНА

Немає коментарів:

Дописати коментар