-->

15.04.15

На розпеченім серці реактора - Чорнобильський набат

До відзначення 29-ої річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС до районної бібліотеки ім.П.Усенка для дітей на тематичну зустріч «На розпеченім серці реактора» з учнями 7-го класу загальноосвітньої школи № 81завітали зав.сектором науково-освітньої роботи Національного музею «Чорнобиль» Супрунчук Олександра Павлівна та учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, Посол миру, доктор філософії, член Національної спілки журналістів України, спецкор газети «Пост-Чорнобиль», полковник запасу Гудов Володимир Анатолійович.

Розпочалася зустріч відеолекторієм «Чорнобиль: події та уроки». Олександра Супрунчук цікаво, емоційно та кваліфіковано розповіла учням про події далекого вже квітня 1986 року, продемонструвала фотографії Чорнобильскої АЕС прокоментувала причини трагедії, розповіла про саму аварію, про героїзм та мужність ліквідаторів наслідків страшної катастрофи.

Продовжили зустріч спогади учасника ліквідації аварії на ЧАЕС Гудова В.А., «Випромінювання душі». Він презентував свою книгу «731 спецбатальон», в якій розповідаєтся про масштаби Чорнобильськой катастрофи, про героїзм ліквідаторів, про те, якою ціною дісталася перемога над Чорнобильською бідою.

Діалогове вікно «Нам із Землею разом жити»продемонструвало обізнаність та зацікавленість учнів у поглиблені знань про аварію на ЧАЕС.

Насамкінець, традиційне фото на згадку учасників зустрічі та активне ознайомлення з книжковою виставкою «На Чорнобиль летять журавлі», на якій кожен з учнів зміг вибрати книгу до душі.


Немає коментарів:

Дописати коментар