-->

18.04.15

Вдови чорнобильців скаржаться, що не можуть отримати виплати згідно військового закону

На Кіровоградщині проживає більше 11 тисяч людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської аварії. Серед них - 584 вдови. Про це розповів директор департаменту соціального захисту населення ОДА Віталій Юхименко під час зустрічі з активістами Чорнобильських громадських організацій. 

"Цього року санаторно-курортним лікуванням буде займатися управління соцзахисту у зв'язку з децентралізацією. Потрібно буде провести тендерну процедуру, а це призведе до певних зволікань із виділенням путівок", - зазначив чиновник. 

Бурхливу дискусію викликало обговорення питання про призначення пенсії через втрату годувальника згідно військового закону. Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду в області Олена Романченко розповіла, що право на пенсію за цим законом мають дружини лише військовослужбовців, а чорнобильці – військовозобов’язані. Але є виняток, якщо військовозобов'язані отримали поранення, контузію або каліцтво під час військових зборів, то вони мають право отримувати таку виплату. 

Жінки не розуміли, чому за дозу опромінення їхні чоловіки пожертвували власним здоров'ям, а вони не можуть отримати гідних виплат. 

Ще одним суперечливим питання стало отримання пенсій за рішенням суду. Виконавча служба стверджує, що вся справа за казначейством, а там на це немає коштів. 


Немає коментарів:

Дописати коментар