-->

29.05.15

Більшість пільг на залізниці буде збережено

Велика кількість категорій пільговиків і надалі зможе користуватися послугами залізничного транспорту за пільговою ціною та безкоштовно.

Про це повідомляє на сайті Кабміну прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту.

Зокрема, через те, що з 1 червня зберігається пільговий проїзд для пенсіонерів за віком, до яких уже належить більшість громадян з категорій, для яких пільги відмінені, чорнобильців та інвалідів - у приміському сполученні, а у дальньому сполученні пільгами й надалі зможуть скористатися 18 із 25 категорій.

Серед них учасники бойових дій, інваліди війни всіх груп, інваліди та діти інвалідів, особи, що супроводжують інваліда І групи та дитину-інваліда, студенти, учасники та інваліди Великої Вітчизняної війни та інші.

Реалізувати своє право на пільговий проїзд у приміському сполучені можуть громадяни, які досягли пенсійного віку або мають групу інвалідності відповідно до постанов Кабінету Міністрів України № 354 від 17.05.1993 та № 555 від 16.08.1994 року.

Залізничний транспорт України і надалі нестиме значне соціально-економічне навантаження, оскільки кошти на компенсацію за перевезення пільговиків компенсуються з бюджетів різних рівнів лише частково – близько 30% щороку, зазначає прес-служба.

Немає коментарів:

Дописати коментар