-->

26.05.15

Мін’юст оскаржив в касації рішення суду щодо виплат пенсій на непідконтрольній території Донбасу

Міністерство юстиції України подало касаційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування постанови уряду про припинення виплат пенсій та соціальних допомог жителям, які проживають на підконтрольній бойовикам частині Донбасу. Про це повідомив в ефірі телеканалу "Україна" міністр юстиції України Павло Петренко, передає УНН.

"На сьогоднішній день ще не призначив суд дату засідання", - сказав він.

Міністр наголосив, що рішення суду у цій справі було політичним.

"Український уряд жодного дня не відмовлявся у виплатах нашим українським громадянам, які проживають на всій території України. Про ті території, які зараз захопленні бойовиками, де немає фізичної можливості проводити виплати, ми чітко сказали, що туди не можуть доїхати інкасатори, наші банківські співробітники", - сказав він.

Нагадаємо, у лютому 2015 року Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Кабінету міністрів про припинення виплати пенсій та соціальних допомог мешканцям в зоні АТО.

1 березня Пенсійний Фонд та Кабінет міністрів України оскаржили рішення Окружного адміністративного суду, яке було винесене за позовом донецької пенсіонерки та зобов’язувало українську владу поновити виплати пенсій мирним мешканцям, які проживають у зоні АТО.

7 листопада 2014 року Кабмін прийняв постанову №595, якою було визначено тимчасовий порядок фінансування виплат населенню, здійснення соціальних виплат населенню, надання матеріальної підтримки деяким підприємствам Донецької та Луганської областей, які знаходяться на території, підконтрольній бойовикам.

Джерело: УНН

Немає коментарів:

Дописати коментар