-->

11.06.15

«СХЕМИ» | ВИПУСК №44

БЕЗ НОМЕРIВ ТА БЕЗ КАРИ

Українські автовласники у багатьох областях мають новий головний біль – вони не можуть поставити свій автомобіль на облік в ДАІ і отримати новий, не вживаний номер. 

Це результат роботи вже екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. Саме під його наглядом був проведений тендер на вибір постачальника номерів нового зразка. Ціна контракту – понад 70 мільйонів державних гривень.

Їх отримає маловідома одеська фірма «Лемодо», яка до цього займалася торгівлею зерна. Тож потужностей для виробництва автономерів вона не має. Але міліцію це чомусь не бентежить. 
Про дуже підозрілий міліцейський тендер – розслідування Олександра Чорновалова.

БЕТОННИЙ БЕРЕГ ДРУЗІВ КЛИЧКА

У Києві нове скандальне будівництво. Знову без належних документів. Знову на березі Дніпра. 

На Микільській Слобідці у столиці працюють бульдозери, знищують ту мізерну зону відпочинку, що залишилась.

Про сусідів нового будівництва, житловий комплекс «Сонячна Рів’єра», ми робили розслідування буквально місяць тому. До нього причетні друзі мера Києва Віталія Кличка. Столичному керманичу ставили незручні питання іноземні ЗМІ. А той факт, що після початку цього будівництва з’явилися тріщини на стінах головного українського храму греко-католиків, сколихнув чи не весь католицький світ. Зрештою, і Київський апеляційний господарський суд заборонив будівництво.

Але це, швидше за все, ситуативна перемога громади. У новому будівництві поруч з «Рів’єрою» ми так само натрапили на слід компаньйонів і однопартійців Київського мера. Розслідування Максима Савчука.

ХМАРОЧОС ЗАМІСТЬ САДОЧКА

За Генпланом – дитячий садочок, а зводять житловий комплекс. 

Печерські пагорби столиці продовжують обростати «висотками», в той час як у київські дошкільні заклади - десятитисячна черга. 

Забудовник, невідома на ринку фірма, без власного сайту і доступного офісу, з офшорним корінням, яка через схему виведення майже 2 мільярдів доларів з України закордон пов’язана з «Приватбанком», зводить комплекс із вбудованим закладом для роботи з дітьми.

Що це буде за заклад і кому він буде належати? Олена Логінова – про столичне будівельне свавілля.

Немає коментарів:

Дописати коментар