-->

07.06.15

Індексації зарплат і пенсій найближчим часом не буде

На індексацію соціальних виплат у держави поки що немає коштів.

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько в інтерв’ю “ZN.UA“, відповідаючи на питання про те, що у Верховній Раді вже створена робоча група, яка займається питанням індексації соціальних виплат.

“Немає для цього коштів. Дуже хочу якомога швидше індексувати соціальні виплати, ми розуміємо важливість підтримки громадян. Але реального профіциту бюджету немає. Якщо я побачу якісь збільшення надходжень від детінізації, знищення “податкових ям”, контрабанди або будь-яких інших на сьогоднішній день не передбачених джерел, готова переглядати соцвиплати”, – зазначила Яресько.

“Але зрозумійте, мені зараз передали 17 млрд грн незапланованих додаткових потреб від Міністерства оборони та інших правоохоронних відомств, і ми ще не знайшли для них фінансування. Прийнято закони, які також вимагають незапланованих витрат. Наприклад, закон про судоустрій. Перше читання пройшов новий закон про державну службу, якщо його приймуть, це також підвищить незаплановані витрати. Збільшення імпортного ПДВ вимагає збільшення обсягів його відшкодування, а ми на це теж не розраховували”, – розповіла глава Мінфіну.

“Зрозуміло, що поки ми не вирішимо ці питання і не знайдемо додаткові джерела надходжень, доти будемо не готові проводити індексацію раніше, ніж це передбачено. Коштів у держави немає”, – підсумувала Яресько.

Нагадаємо, під час щорічного звернення до парламенту президент Петро Порошенко пообіцяв, що поставить перед Кабміном питання індексації зарплат і пенсій населення.

Немає коментарів:

Дописати коментар