-->

07.06.15

Мінсоцполітики ініціює підвищення порогу оподаткування пенсій

Міністерство соціальної політики ініціює підвищення порогу оподаткування пенсій у держбюджеті наступного року.

Про це сказав міністр соцполітики Павло Розенко під час зустрічі з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, повідомили в прес-службі міністерства.

Зокрема, як йдеться у повідомленні, перед міністром підняли проблему оподаткування пенсій ліквідаторів. Зі свого боку, Розенко зазначив, що оподаткування пенсій є тимчасовим вимушеним заходом, термін дії якої, згідно з чинним законодавством обмежується 31 грудня 2015 року.

При цьому міністр заявив: "При формуванні держбюджету на 2016 рік ми обов'язково повернемося до питання доцільності збереження норми про оподаткування пенсій, що перевищують 3,6 тис. грн".

"Зі свого боку, - наголосив Розенко, - я буду наполягати на двох позиціях. По-перше, це доцільність підвищення порогу оподаткування пенсій в бюджеті наступного року. По-друге, "чорнобильські" виплати взагалі повинні бути звільнені від оподаткування. Адже, по своїй суті, це не пенсії в класичному розумінні, а компенсація з боку держави за втрату людиною здоров'я під час ліквідації аварії на ЧАЕС. Тому я обіцяю, що під час розгляду проекту бюджету-2016 буду пропонувати вивести цей вид пенсій з-під оподаткування".

У той же час, нагадав міністр, остаточне рішення з цього питання залежить не тільки від Мінсоцполітики.

Як повідомлялося, 28 грудня 2014 року ВР внесла зміни до Податкового кодексу, згідно з яким базою оподаткування доходів фізичних осіб визначені суми пенсій або щомісячного довічного грошового утримання, одержувані з Пенсійного фонду україни чи бюджету, якщо їх розмір перевищує три розміру мінімальної зарплати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року.

Таким чином, з 1 січня 2015 року поріг для оподаткування пенсій (або щомісячного довічного грошового утримання) становить 3 654 грн в місяць. При цьому оподаткуванню підлягає не вся пенсія, а сума пенсії, що перевищує 3 654 грн.

Джерело: УкрМедіа

Немає коментарів:

Дописати коментар