-->

20.10.15

Біля будинку уряду чорнобильці розпочали безстрокову акцію протесту

Як повідомляє один із організаторів акції протесту чорнобильців біля будівлі Кабінету Міністрів України Андрій Черевко, сьогодні, 20 жотня 2015 року, безстрокова акція протесту розпочалася в намічений час. 

Не дивлячись на нестерпні погодні умові (сьогодні у Києві сиро і падає дощ) близько 80-ти чорнобильців продовжують акцію протесту, розбивши наметове містечко біля будівлі уряду України. 

Станом на 17 год. 30 хв. запланована зустріч заступника міністра фінансів з протестуючими.

Нагадаємо, що чорнобильці висунули наступні вимоги до уряду України, а саме:

1. Внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 р. N 1210 "Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо розмірів мінімальних пенсій для інвалідів, яким встановлено причинний зв'язок з інвалідністю з Чорнобильською катастрофою на рівні:
- для І групи інвалідності – 10 мінімальних пенсій;
- для ІІ групи інвалідності – 8 мінімальних пенсій;
- для ІІІ групи інвалідності – 6 мінімальних пенсій;
- для дітей-інвалідів - 3 мінімальних пенсії.

2. Внесення до Верховної Ради України законопроекту щодо відновлення статей 50 і 54 частини четвертої Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" в редакції від 1996 року. 

3. Виконання у повному обсязі Пенсійним фондом України рішень національних судів в частині пенсійного забезпечення учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

Як запевнив Андрій Черевко, що у випадку невиконання вимог чорнобильців, акція носитиме безстроковий і більш масовіший характер і тоді чорнобильці змушені будуть перенести акцію протесту на Майдан Незалежності. Водночас організатори акції закликають чорнобильців підтримати протестуючих і долучатись самим до акції.



http://chernobylpres.blogspot.com

Немає коментарів:

Дописати коментар