-->

06.10.15

Вчені розповіли про унікальних тварин у Чорнобилі

У Чорнобилі активно розмножуються унікальні тварини.

Група науковців провели дослідження, яке показує унікальні зміни флори і фауни в Чорнобильській зоні.

Цим дослідженням займалася міжнародна група вчених на чолі з професором Джимом Смітом з університету Портсмута, повідомляє The Guardian.

Згідно із звітом, опублікованим в науковому журналі Current Biology, за 30 років після найсильнішої ядерної катастрофи зона відчуження перетворилася на справжній заповідник з вовками, оленями, горностаями, кабанами і лосями.

Вчені прийшли до вражаючого висновку: багатство флори та фауни в Чорнобилі свідчить, що присутність людей є більш руйнівним для дикої природи, ніж радіоактивне забруднення.


За інформацією фахівців, тут активно розмножуються, як звичайні, так і рідкісні види тварин.

"Нові дані дозволяють рухатися далі і дослідити наслідки радіаційних аварій і забруднень. Я підтримую своїх колег у прагненні глибше вивчати життя, яка утворилася на цій території. Результати нашого дослідження не говорять про те, що радіація робить позитивний вплив на дику природу, а лише демонструє, наскільки руйнівний для неї людина. Вкрай сумно визнавати, що люди — гірші вороги дикої природи. Після того, як люди покинули цей регіон, природа тут буквально розцвіла навіть незважаючи на найгіршу ядерну катастрофу в світі", — заявив професор Сміт.

Немає коментарів:

Дописати коментар