-->

14.11.15

Нокаут для Кабміну: рішення суду про підвищення прожиткового мінімуму в Україні залишене в силі та буде виконане примусово

11 листопада 2015 року Київський апеляційний адміністративний суд відмовив Кабінету Міністрів України у задоволенні апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції, яким уряд було зобов`язано встановити справедливий розмір прожиткового мінімум за позовом правозахисника, керівника проекту «Відкритий Суд», Станіслава Батрина. Таким чином, як суд першої, так і суд апеляційної інстанції підтвердили порушення урядом базових соціальних гарантій, передбачених статтею 48 Конституції України. Таке рішення матиме колосальні наслідки для мільйонів громадян.

Рішення суду набуває законної сили з моменту його проголошення. З сьогоднішнього дня ми починаємо готувати документацію для виконання рішення суду та безпрецедентно звертаємося до органів Міністерства юстиції України для його примусового виконання. Своїми діями з апеляційного оскарження та затягування розгляду справи, уряд демонструє небажання виконувати рішення суду. Наразі ж уряд повинен забезпечити проведення наукового – громадської експертизи, переглянути набір продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг, та встановити об’єктивний прожитковий мінімум. І це має відбутися ще у 2015 році, – позивач.

Проте, нас дивують заяви не причетних (!) до процесу перегляду прожиткового мінімуму (і власне до будь – яких результатів даної справи) політиків, зокрема Наталії Королевської, “Опозиційного Блоку”, та їх довіреної особи Ірини Касьян, які в ЗМІ не тільки видають себе за учасника даної справи, але й коментують її результат як власні досягнення.Такі заяви дійсності не відповідають і спростовуються офіційними документами, які не містять даних ані про пані Королевську, ані про І. Касьян як про учасників даної справи, яка завершилася поразкою уряду. Це свого роду плагіат з боку політиків.

Ми наголошуємо на необхідності спростування будь – якої причетності політиків чи інших зацікавлених осіб до результатів даної справи, а в подальшому, – до будь – яких наступних наших дій, які будуть спрямовані до виконання рішення. Так звана “опозиція” не має відношення до справи взагалі.

Як повідомлялося, 17 вересня 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення у справі за позовом правозахисника, керівника проекту “Відкритий Суд” Станіслава Батрина, яким було визнано дії уряду України протиправними та зобов’язано переглянути розмір прожиткового мінімуму в Україні. Апеляційна інстанція залишила дане рішення в силі. Текст судового рішення буде виготовлено в 5 денний термін.

Результати справи висвітлювалися:

Неправдива інформація про справу та її учасників вчора розміщена Опозиційним Блоком тут:

Джерело: Станіслав Батрин, к.ю.н., керівник проекту “Відкритий Суд

Немає коментарів:

Дописати коментар