-->

04.12.15

У Краматорську відбулась робоча зустріч керівництва Донецької ОДА з активом ветеранських, чорнобильських та афганських організацій області

Вітання від голови облдержадміністрації, керівника військово-цивільної адміністрації П.І. Жебрівського учасникам зустрічі передав т.в.о. заступника голови облдержадміністрації В.В. Андрусів. Він констатував, що облдержадміністрація завжди прислуховується до співвітчизників, сприяє розвитку та консолідації громадських організацій.

Також до учасників звернувся голова Донецької обласної організації асоціації «Співдружність» А.Д. Власенко з пропозицією об’єднати зусилля навколо загальних проблем ветеранських, чорнобильських та афганських організацій та бути патріотами України.

Про діяльність комунальної лікувально-профілактичної установи "Обласний Госпіталь для ветеранів війни м. Святогірська" доповів керівник М.О. Присяжний. Він нагадав присутнім, що Госпіталь надає необхідну кваліфіковану лікувальну та реабілітаційну допомогу ветеранам війни: учасникам бойових дій, інвалідам війни та прирівняним до них особам, учасникам війни та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Нажаль у Донецькій області, на підконтрольній українській владі території, залишився лише один Госпіталь. Для збільшення місць для ветеранів у м. Святогірську потрібне нове приміщення, тому ця проблема зараз є актуальною.

Дуже приємно, що громадські організації ведуть активну діяльність. Так С.А. Ситников - голова Артемівського союзу ветеранів Афганістану розповів, що завдяки отриманим грантам їх організація змогла облаштувати пам’ятник загиблим воїнам-афганцям та надати хворим допомогу.

В.І. Петренко – голова Селидівської міської організації «Союз Чорнобиль», С.А. Храптович - голова Слов'янської міської в Донецькій області організації інвалідів Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України", О.М. Дерека – голова Громадської організації «Костянтинівський Союз «Інваліди Чорнобиля», М.І. Гладкий- голова Мар’їнської районної громадської організації «Українська Спілка Ветеранів Афганістану» звернули увагу присутніх щодо наступних проблем ветеранів:

- забезпечення проведення спеціалізованими медичними закладами безкоштовної диспансеризації ветеранів;

- забезпечення безкоштовного медичного обстеження;

- збільшення обсягів фінансування бюджетної програми "Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи";

- виплату пенсій в повному розмірі без урахування одержаного заробітку (доходу);

- створення на базі м. Краматорська або м. Слов’янська обласної клінічної лікарні профзахворювань;

- відновлення безкоштовного міського та міжміського перевезення ветеранів.

Н.Х. Мардагалімов, голова Краматорської міської громадської організації "Товариство соціального захисту "Пам'ять Чорнобиля", запропонував створити у м. Краматорську пам'ятний знак жертвам Чорнобильської трагедії.


Немає коментарів:

Дописати коментар