-->

11.12.15

Основна проблема хмельницьких чорнобильців – нестача медикаментів

Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС не можуть отримати пільгові медикаменти іноземного виробництва, а вітчизняні аналоги не завжди підходять пацієнтам

Сьогодні, 11 грудня, у день вшанування пам’яті тих, хто ліквідовував наслідки Чорнобильської катастрофи, хмельничани зібрались на мітинг-реквієм біля пам’ятника "Героям та жертвах Чорнобиля"повідомляє Depo.Хмельницький із посиланням на "Всім".

Згадати ліквідаторів аварії, які пожертвували своїм життям, захищаючи українців від атомного лиха, прийшли представників громадських чорнобильських організацій і громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Голова Кам’янець-подільської міської організації "Союз Чорнобиль України" Володимир Гусєв розповідає, що ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС не можуть отримати пільгові медикаменти іноземного виробництва, а вітчизняні аналоги не завжди підходять пацієнтам. Купувати ж дорогі ліки за власні кошти можуть не всі.

За його словами, кожний ліквідатор мають багато захворювань і йому з ними доводиться боротись самотужки. А з підвищенням цін на медикаменти, лікуватись стає неможливо.

"Багато чорнобильців мучиться на лікарняних ліжках, а влада не виконує жодних соціальних гарантій. У бюджеті на наступний рік закладено 15 % відрахувань з пенсій, а інвалід-чорнобилець не в змозі купити собі ліки, які зараз продаються за захмарними цінами, і на них ще з 1 січня хочуть ввести акциз. Це просто не вкладається в голові" - каже чорнобилець Володимир Якимчук.

Немає коментарів:

Дописати коментар