-->

11.02.16

Перевірки по суддях просто шокують, - голова НАБУ

На підсумковій прес-конференції за перші півроку роботи глава Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що в розробці НАБУ знаходяться 1500 суддів.

“Зараз аналітичне управління НАБУ отримало потужний ресурс, які буде використовуватися не тільки для забезпечення кримінального провадження детективами НАБУ. Ми підрахували, що приблизна кількість чиновників, які підслідні НАБУ, – 21 тис осіб. І потужності аналітичного управління використовуються для того, щоб створити досьє на цих чиновників, особливо це стосується судової гілки влади. В обробці наших аналітиків приблизно 1,5 тис суддів”, – заявив глава НАБУ.

За його словами, всі зібрані досьє вони будуть використовувати не тільки для відкриття кримінальних проваджень в разі виявлення зловживань, а й для направлення в інші компетентні органи – до Вищої кваліфікаційної комісії суддів і Вищу раду юстиції. “Та інформація, яка вже отримана щодо перших суддів, не може не шокувати в частині кількості майна і автомобілів, і закордонних поїздок. Особливо, де є швейцарські банки”, – сказав Ситник.

Всього, за словами Ситника, на сьогоднішній день кількість членів НАБУ становить 301 особа. “Окремо хотів би зупинитися на тому, що зараз закінчується друга хвиля конкурсу з відбору детективів. Найближчим часом буде відібрано 70-100 детективів. Головний підрозділ, який несе відповідальність за НАБУ, – підрозділ детективів. Зараз там 242 людини”, – заявив глава НАБУ.

Другий дуже важливий підрозділ, який на сьогоднішній день сформовано на 70%, – оперативно-технічне управління. “Це люди, які мають спеціальні звання, люди в погонах, які забезпечують дві основні функції: зняття інформації з каналів зв’язку та візуальне спостереження за підозрюваними. Я навіть не розраховував, що до кінця 2015 року ми зможемо в приміщенні Бюро слухати підозрюваних в режимі онлайн, не звертаючись за відповідною допомогою доСБУ”, – заявив Ситник.

Немає коментарів:

Дописати коментар