-->

17.02.16

Уряд Яценюка – антисоціальний та корумпований (заява)

За час діяльності уряду Арсенія Яценюка, захист соціально вразливих груп населення втратив свою функцію соціального забезпечення, а гарантовані державою соціальну допомогу впевнено скорочують або ж взагалі – відміняють. Протягом останніх двох років Україна перетворилась на найбільш антисоціальну країну на просторах Європи, завдяки діяльності корумпованих чиновників та аматорів соціальної сфери.

На практиці, уряд Яценюка не провів жодної реформи, яка б покращила життя пенсіонерів, інвалідів, чорнобильців, одиноких батьків чи ветеранів. Всі ці громадяни опинились за бортом повноцінного життя, а виплати держави для них почали перетворюватись на джерела наповнення корупційних схем. За цей час, бідність соціально вразливих громадян подекуди сягнула позначки у 100%. Люди не мають за що жити в той час, коли уряд аматорів цинічно та постійно звітує про свої “ великі досягнення”.

Практика запровадження податків та зборів для пенсіонерів, скорочення та тотальна відміна виплат, під надуманими причинами, стали набувати постійного, а не тимчасово характеру на тлі безпрецедентного подорожчання абсолютно всіх видів послуг та товарів і замороження пенсій. Пенсіонери не мають можливості повноцінно харчуватися, не говорячи вже про задоволення інших, навіть найпримітивніших потреб, гарантованих їм Конституцією України та цілою низкою інших законів України.

Партія Пенсіонерів України стоїть на захисті вразливих категорій населення. Ми не можемо спокійно спостерігати за тим, як життя людей соціальної сери перетворюється на пекло. Ми закликаємо прем’єр-міністра Арсенія Яценюка негайно піти у відставку і перестати паразитувати на пенсіонерах, бюджетниках, інвалідах чи одиноких батьках. Ваша робота практично у всіх починаннях зазнала абсолютно провалу. В пенсійній сфері панує хаос та тотальна корупція, людей похилого віку свідомо обкрадають за рахунок скорочень та податків з їхніх пенсій і жодним чином не кажуть, як можна покращити їхнє життя, адже вони віддали все, що у них було заради сьогоднішньої України. Особливо хочу наголосити про ліквідаторів аварії на ЧАЕС – скорочення виплат цій групі населення приклад того, як держава цинічно використала людей, забувши про їх подвиг.

Ми ще раз наголошуємо: завдання уряду – це не економія на тих, в кого вже немає чого забирати, а завдання уряду – думати над тим, як збільшити розмір пенсії та соціальної допомоги, заради достойного життя людей.

Уряд Яценюка мав достатньо часу для того, що провести реформи, натомість він використав його для особистісного збагачення, а соціальна сфера стала полем для “великих” експериментів над людьми, в яких не має вже що забрати при тому, що ані олігархи, ані великий бізнес, інтереси яких лобіює уряд, не постраждали зовсім.

Ми закликаємо А. Яценюка піти у відставку і дати українцям шанс покращити своє життя за рахунок приходу до керівництва країною справжніх незалежних професіоналів, а не олігархічних маріонеток.

Голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка

Немає коментарів:

Дописати коментар