-->

23.03.16

У Кременчуці відбудеться мітинг- реквієм з нагоди 30 – ї річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС

У виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради відбулося засідання оргкомітету з підготовки та відзначення 30 –ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС під головуванням секретаря міської ради Юрія Гриценка. Про це овідомили у Кременчуцькій міській раді.

Участь у ньому взяли представники структурних підрозділів органу місцевого самоврядування, які координують та здійснюють роботу з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, а також ліквідатори. Під час засідання обговорювали план заходів, які проводитимуться в місті у рамках відзначення 30 –ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС.

Зокрема, було погоджене питання щодо проведення мітингу- реквієму на знак пам’яті за загиблими і померлими від хвороб учасників ліквідації техногенної аварії. Традиційно цей загальноміський захід пройде 26 квітня біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля» о 16 годині. 

Учасники наради з числа кременчуцьких ліквідаторів порушили декілька побажань, які на їх думку, має вирішити представники влади різних рівнів. А саме, йшлося про збільшення видатків із міського бюджету на поховання ліквідаторів на ЧАЕС, про видачу одноразової адресної матеріальної допомоги кожному кременчуцькому ліквідатору з нагоди відзначення 30 –ї річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС, організації поїздки у місто Прип’ять. 

Окрім того, підняли вони питання щодо зрушення питання квартирного забезпечення родин ліквідаторів, яке багато років поспіль гальмується на державному рівні, тощо. Не оминули питання й медичного обслуговування ліквідаторів на Чорнобильській АЕС, яке здійснюється на базі лікарні відновного типу. 

Як зазначили самі ліквідатори, ніяких претензій стосовно їх лікування та реабілітації не виникає. Тим, на якому рівні та як обслуговують їх у цьому лікувальному закладі, «чорнобильці» задоволені. У свою чергу, начальник управління охорони здоров’я міста Максим Середа зазначив, що кременчуцькі ліквідатори можуть бути спокійними, оскільки міська влада не планує скорочень ліжко-місць у «чорнобильському» відділенні лікарні відновного типу, а також зменшувати міські видатки на придбання медпрепаратів для лікування та реабілітації цієї категорії громадян. Всі побажання ліквідаторів були взяті до уваги та будуть передані на опрацювання фахівцям відповідних служб.

Немає коментарів:

Дописати коментар