-->

23.03.16

Під Кабміном мітингували чорнобильці (ФОТО)

У Києві пройшла мирна масова акція протесту Союзу "Чорнобиль України".


Мітинг розпочався на Хрещатику. Близько шести тисяч пенсіонерів-чорнобильців, до яких приєдналися ветерани-афганці, організованою колоною пройшли Майданом Незалежності та вулицею Грушевського піднялися до будівлі Кабінету міністрів України.



На плакаті, який несли в перших лавах ходи, написано: "Вони згасли, як свічки: 1,2 млн чорнобильців", передає кореспондент QHA з місця подій.

Як випливає з написів на транспарантах, серед учасників мітингу є представники Союзу чорнобильців з Чернігова, Рівного, Черкас та інших міст України.


За словами активістів, вони збираються зустрітися з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, який раніше обіцяв підписати проект закону про повернення у правове поле статей 49, 50, 52 та 67.

— Мова йде про правовий захист чорнобильців та їхні пенсії. Проект підписаний усіма міністерствами, але лежить в Кабміні вже два тижні, — каже представник Броварської громадської організації "Чорнобильський спас" Яків Скопич.

Як пояснила одна з учасниць акції, проблема полягає в тому, що чорнобильцям підняли пенсійний вік, зрівнявши їх з іншими пенсіонерами. Мітингувальники під Кабміном вимагають, щоб держава забезпечила їм обіцяний правовий захист.

— З часу ліквідації аварії на ЧАЕС минуло 30 років, — нагадав Яків Скопич.



Немає коментарів:

Дописати коментар