-->

26.03.16

Папа Римський прийме у Ватикані ліквідаторів аварії на ЧАЕС

20 квітня Папа Римський Франциск у Ватикані проведе зустріч з ліквідаторами аварії на Чорнобильській атомній станції, в якій візьмуть участь близько 50 осіб. Про це на прес-конференції в Мінську розповів митрополит Мінсько-Могилевський архієпископ Тадеуш Кондрусевич, повідомляє Сatholic.by.

Зустріч Понтифіка з ліквідаторами буде приурочена до 30-річчя з дня аварії на ЧАЕС.

Папа Римський Франциск не вперше звертає особливу увагу на питання екології і навколишнього середовища.

Також під час прес-конференції архієпископ Тадеуш Кондрусевич заявив: "Упевнений, що візит Папи Франциска в Білорусь ближче, ніж коли-небудь". Архіпастир звернув увагу на те, що відносини в цьому напрямку повинні розвиватися, у них не повинен убиватися клин.

За словами архіпастиря, для офіційного візиту Папи Римського в Білорусь має бути виконано ряд умов. "Необхідно запрошення Президента Білорусі, Конференції католицьких єпископів Білорусі, а також таке негласно правило - згода тієї конфесії, віруючі якої складають у країні більшість. У випадку з Білоруссю це Православна Церква", - зазначив архієпископ.

Нагадаємо, що 19 березня Папа Римський завів офіційну сторінку в Instagram і опублікував перші фото з підписом про те, що він починає нову подорож.

Немає коментарів:

Дописати коментар