-->

25.03.16

Лекція: «Чорнобильські уроки, «нові» ризики і перспективи Зони відчуження»

Початок: 30.03.2016 о 18:00
Закінчення: 30.03.2016 о 20:00
Адреса: вул. Еспланадна, 20, 1-й поверх, Київ, 
Місце: Прес-центр інформаційного агентства «Українські Новини» 
Актуальна Лекція: «Чорнобильські уроки, «нові» ризики і перспективи Зони відчуження»

Програма імені Фулбрайта в Україні запрошує на чергову лекцію із серії лекцій-посвят 30-тій річниці Чорнобильської трагедії – «Чорнобильські уроки, «нові» ризики і перспективи Зони відчуження», – що її виголосить академік НАН України В’ячеслав Шестопалов.

30 березня о 18:00
Прес-центр інформаційного агентства «Українські Новини».
Київ, вул. Еспланадна, 20, 1-й поверх, М «Палац спорту».

Необхідно робити все можливе, щоб уникати аварій на АЕС. Але поряд з цим готовність до будь-яких аварій на АЕС повинна бути 100%. Цей урок в Україні (і не тільки) ще повністю не засвоєно. Негативні фактори розташування деяких АЕС в Україні, Росії, Японії зумовлюють необхідність усестороннього глибокого вивчення ситуації при проектуванні і будівництві АЕС. Аналіз природних процесів, що відбувались перед аварією і під час аварії на ЧАЕС, свідчать про майбутні ризики щодо цілісності нового конфайменту, який будується над 4 зруйнованим блоком. Водночас ці ризики, у випадку їх підтвердження, відкривають шляхи до інноваційного розвитку енергетики у майбутньому. Розглядаються пропозиції щодо оптимального використання Зони відчуження.


В’ячеслав Михайлович ШЕСТОПАЛОВ, доктор геол.-мін. наук, академік НАН України, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС з 1986р., директор науково-інженерного центру радіогідрогеоекологічних полігонних досліджень НАН України.

Немає коментарів:

Дописати коментар