-->

24.03.16

Міністерство соціальної політики не має заперечень до «нового» споживчого кошику українців.

УРЯД МОЖЕ ЗАТВЕРДИТИ НЕСПРАВЕДЛИВІ СОЦІАЛЬНІ СТАНДАРТИ

В ході виконання судового рішення про перегляд прожиткового мінімуму в Україні, яку ініціював правозахисник, керівник проекту «Відкритий Суд» Станіслав Батрин Міністерство соціальної політики України погодило проект Постанови Кабінету Міністрів «Про затвердження наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг для основних соціальних і демографічних груп населення».

З офіційного листа на адресу С. Батрина вбачається, що всі зауваження Мінсоцполітики зводяться до термінології. Також міністерство остаточно запропонувало затвердити позиції «транспортні послуги», не включивши потреби людини у міжміському та міжнародному сполученні, а також «послуги закладів культури (відвідування театрів, кінотеатрів, клубів, музеїв, парків, зоопарків, заповідників, цирків, музичних установ, бібліотек), - у кількості 6 відвідувань на рік.

Ми, звісно, будемо оскаржувати всі дії Мінсоцполітики і уряду та маємо переконання в тому, що скасуємо всі результати кулуарних засідань під головуванням даного міністерства. Інша річ, - виникає питання про відповідність займаній посаді чиновників, які делеговані на виконання функцій держави. Якщо чиновники переконують в тому, що 45 грн. в день, - це ціна людської гідності в Україні, ми маємо консолідувати громадськість в думці про те, що нам потрібні реформи і менеджери, які можуть провести їх в життя. Сьогодні потрібно змінити акценти: не війна, а відсутність реформ веде країну у прірву. Тим паче, уряд не звітує про сотні мільярдів, які, наче, витрачаються, на війну, - С. Батрин

Також, вже сьогодні можна констатувати, що бездіяльність уряду щодо встановлення нового прожиткового мінімуму та якісно нових соціальних стандартів на виконання рішення суду про встановлення нового розміру прожиткового мінімуму, потягла шкоду для населення на мільярди гривень. Для кожного пенсіонера, це мінімум недоотримана тисяча гривень, - С. Батрин.

Нагадаємо, впродовж 2015 року Станіслав Батрин виграв дві судові справи проти уряду України про перегляд прожиткового мінімуму в суді першої та апеляційної інстанції. Не зважаючи на те, що рішення набуло законної сили та підлягає виконанню, уряд подав касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду і просив зупинити перегляд прожиткового мінімуму в Україні. Однак, і суд касаційної інстанції відмовив Кабінету Міністрів України в задоволенні такого клопотання. Наразі рішення суду підлягає примусовому виконанню.

Немає коментарів:

Дописати коментар