-->

18.04.16

«Чорнобильцям» Червонограда виплатять по 500 грн.

З нагоди 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи червоноградці, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, отримають одноразову матеріальну допомогу у розмірі 500 грн.

Про це повідомили в Управлінні праці та соціального захисту населення у Червонограді.

Відповідно до Програми соціального захисту окремих категорій населення м.Червонограда на 2016 рік, затвердженої рішенням Червоноградської міської ради від 03.03.2016 р. «Про виконання міського бюджету м.Червонограда за 2015 рік та внесення змін до міського бюджету на 2016 рік», до 30-ї річниці аварії на ЧАЕС постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до I,II категорій, передбачили одноразову грошову допомогу в розмірі 200 грн. на загальну суму 28,6 тис. грн. Однак на останній сесії Червоноградської міської ради, яка відбулася 14 квітня, розмір цієї допомоги збільшили до 500 гривень, внісши відповідні зміни у бюджет міста.

Сьогодні в Управлінні праці та соціального захисту населення Червонограда на обліку перебуває 355 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Окрім того, у 1 кварталі 2016 року проведено «чорнобильцям» виплату компенсацій на суму 116,3 тис. грн., відшкодовано витрат на суму 32,9 тис. грн. підприємствам, організаціям, установам за надання додаткової відпустки, а також аптекам за безкоштовний відпуск ліків за рецептами лікарів та Червоноградській міській лікарні за безкоштовне зубопротезування.

Цьогоріч для 18 постраждалих також планують придбати путівки на санаторно-курортне лікування на загальну суму 87,4 тис грн.

Торік для оздоровлення 11 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1, за кошти державного бюджету закупили путівки в санаторії на загальну суму 47,2 тис. грн. 


Немає коментарів:

Дописати коментар