-->

15.06.16

Хмельницькі чорнобильці протестуватимуть на майдані Незалежності

Близько 2 років тому кілька сотень тисяч постраждалих та ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС позбавили будь-якого захисту від держави. У Хмельницькому таких - 1800, у області – понад 9 тисяч. Їм перестали виділяти житло. Інваліди, у тому числі діти, ліквідатори, інші постраждалі не могли придбати необхідні ліки через низькі пенсії, адже більшість з них потерпають від цілої низки важких захворювань. Чорнобильці залишилися фактично без будь-яких пільг. У них відібрали право на безкоштовний проїзд у транспорті, пільги на оплату «комуналки», забезпечення санаторно-курортними путівками та коштами на оздоровлення. Діти, які постраждали під час аварії, втратили пільги при вступі у навчальні заклади та на оплату харчування. Скасували і матеріальну допомогу чорнобильцям.

- Ми неодноразово зверталися і до Президента, і до Кабінету Міністрів, але наші звернення ігнорували. 2 та 3 категорія чорнобильців залишилася зовсім без пільг. Ми довго добивались, аби нам їх відновили. У березні Верховна Рада ухвалила закон, який частково нам повернув пільги, але Президент його ветував. Сказав, що у бюджеті не вистачить коштів, хоча кошти були передбачені, - розповідає «ВСІМ» голова Хмельницької міської організації ВГО "Союз Чорнобиль України" Володимир Лукіянчук.

Декілька разів чорнобильці збирались на акції протесту під стінами Верховної Ради. На цей раз подібні мітинги відбудуться не лише у Києві, але і у інших містах Україні. Ліквідатори аварії та постраждалі під час катастрофи зберуться, аби зачитати та обговорити звернення до Президента, яке одразу ж надішлють в Адміністрацію.

Акція протесту відбудеться 15 червня о 10:00 на майдані Незалежності.

Джерело: http://vsim.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар