-->

05.12.16

Фестиваль «Чорнобильські мотиви»

Це ювілейний, 10й конкурс. Цьогоріч захід зібрав понад 250 учасників із 80 колективів України та ближнього зарубіжжя. На захід завітали учасники з різних областей України, а також гості з-за кордону. Протягом двох днів виконавці змагатимуться за перемогу у пісенних та поетичних номінаціях конкурсу. Спробувала свої сили і школярка Яна. Дівчинка каже, номер до конкурсу готували разом з викладачкою та друзями після занять у школі. Своєю піснею, каже, хоче підтримати чорнобильців.



Особливим гостем на святі став Валерій Болотов, один із ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Чоловік нагороджений шістдесятьма п’ятьма медалями та сімома орденами. Нині пан Валерій пише вірші і вже сьомий рік бере участь у фестивалі. Каже, перший поетичний твір народився ще під час ліквідації наслідків аварії.

Суддями на конкурсі стали українські народні артисти Анатолій Гнатюк та Валентина Степова. Пан Анатолій розповів – вирішувати, хто саме стане переможцем конкурсу – завжди нелегко. Тож, намагається підтримувати всіх учасників. Та головна мета фестивалю, каже, це збереження пам’яті про подвиги героїв-ліквідаторів. Фестиваль триватиме два дні. Переможців у категоріях оберуть вже у суботу, третього грудня. Відвідати гала-концерт запрошують всіх охочих. Захід відбудеться у приміщенні консерваторії. Вхід вільний.

https://www.youtube.com

Немає коментарів:

Дописати коментар