-->

05.12.16

У Кабміні назвали космічну суму для "осучаснення" пенсій

Міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що після ухвалення у Верховній Раді законопроекту про осучаснення пенсій, їх перерахунок пройде автоматично для всіх, кому не здійснювався з 2012 року. Для втілення цього наміру потрібно близько 50 млрд грн.

За словами міністра, для того, аби отримати фінансовий ресурс для перерахунку пенсій, спочатку підняли рівень заробітних плат у бюджетній та небюджетній сферах. 

"Заплановане підвищення мінімальної заробітної плати до 3 200 гривень дасть змогу за рахунок відрахувань у Пенсійний фонд накопичити фінансовий ресурс для подальшого перерахунку пенсій", - сказав Рева.

На сьогодні урядовці розробляють законопроект, що дасть змогу не лише осучаснити пенсії, а й, переконаний міністр, провести глибоку пенсійну реформу в цілому.

За словами міністра, осучаснення пенсій планувалося зробити цього року, але не вистачило ресурсів. "Тому цю задачу ми плануємо вирішити в 2017 році", - сказав Рева.

Для вирівнювання пенсій необхідно проводити щорічний перерахунок пенсій або осучаснення. Однак він не проводився з 2012 року. Через це є пенсіонери, які отримують пенсію в розмірі 920 грн при мінімальному її розмірі на сьогодні 1074 грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар