-->

23.02.17

Щира допомога для Славутської травматології

17 лютого відділення травматології Славутської ЦРЛ отримало у дар необхідне медичне устаткування, яке, без сумніву, покращить якість перебування хворих. Доставили 4 ходунки на колесах, 4 гігієнічні крісла та 1 медичне функціональне ліжко з електричним приводом, яке за допомогою електросхеми й пульту дистанційного управління може змінюватися у 4 різні положення. Ліжко укомплектовано спеціальним ортопедичним матрацом. 

Необхідність у подібних ліжках виникає при тривалому реабілітаційному періоді тих пацієнтів, хто переніс операції і травми, кому належить протягом аж декількох місяців постільний режим. Як повідомили славутські медики, такого технічно високооснащеного медичного устаткування у травм-відділенні ще не було.


Все означене обладнання надав Віктор Євстафійович Калашніков, голова Славутської міської громадської організації «Спілка інвалідів Чорнобиля». Він благодійно допомагає лікарні вже не перший рік. Зі слів пана Калашнікова, саме для травматології він почав допомагати після того, як сам колись потрапив до відділення з переломом, і на собі відчув, в яких складних умовах доводиться лікуватися хворим.

Віктор Євстафійович має багаторічні тісні зв’язки з благодійними релігійними організаціями, які систематично і з належним розумінням включають СМГО «Спілка інвалідів Чорнобиля» у список розподілу гуманітарної допомоги, що надходить від інших країн. Означені релігійні організації надають допомогу щокварталу, минулого разу пан Калашніков подарував для травматології функціональне ліжко, теж нове й 4-опційне, але з пневмо-механічним приводом. Загалом отих «калашнікових» ліжок у відділенні 7, усього у ЦРЛ їх 25, у планах лікарні і СМГО «Спілка інвалідів Чорнобиля» – замінити всі ліжка.

Ліжко, яке привезли 17 лютого, надала благодійна християнська місія «Допомога», м. Хмельницький. З пресвітером цієї організації Віктор Євстафійович не тільки спавпрацює а й по-людські дружить, тому й систематично звертається до нього по різноманітну гуманітарну допомогу для соціальних установ міста.

Як і кожен щирий благодійник, пан Калашніков не хоче почестей та розголосу, натомість для нього передусім важливо, щоб славутчани жили хоч трішечки краще і множилися щасливі посмішки на їх обличчях. А тому, коли пану Віктору просто кажуть дорогоцінне слово «дякую», то це й є йому найкраща нагорода. 

Значить все робиться правильно, по-Божому, для людей...

Немає коментарів:

Дописати коментар