-->

01.08.17

Частина держслужбовців отримуватиме спецпенсії навіть після пенсійної реформи

Державні службовці, які до 1 травня 2016 року мали необхідний страховий стаж для виходу на пенсію, отримуватимуть підвищені пенсійні виплати, які передбачені для держслужбовців, навіть після пенсійної реформи, все життя. Про це 1 серпня під час прес-конференції заявив заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір, передає кореспондент АСН.

Він нагадав, що реформа передбачає ліквідацію спеціальних пенсій держслужбовцям, генпрокуратурі та іншим категоріям населення. Їм пенсійне забезпечення буде нараховуватися за загальною формулою.

«Я не думаю, що державний службовець якимось чином відрізняється від тієї ж доярки, яка також працює тривалий час. Я розумію, що є певні обмеження, є певні умови, але я вважаю, що умови праці повинні регулюватися заробітною платою. Маєш велику зарплату - буде і пенсія», - зазначив заступник міністра.

Шамбір додав, що пільговий вихід на пенсію залишиться для учасників бойових дій, які зараз можуть вийти на пенсію на 5 років раніше, чорнобильців, багатодітних жінок і працівників шкідливих підприємств, що входять до списків №1 і №2.

Немає коментарів:

Дописати коментар