-->

08.11.17

Замість путівок чорнобильцям платитимуть грошима

Кабінет міністрів прийняв рішення виплачувати грошову компенсацію за бажанням громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, замість путівок.

Відповідна постанова «Про розмір середньої вартості путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» була ухвалена на засіданні уряду в середу, інформує прес-служба Міністерства соціальної політики.

«Для реалізації прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на отримання за їхнім бажанням грошової компенсації замість путівки урядом прийнято рішення встановити середню вартість путівки для виплати такої компенсації із розрахунку 35 відсотків чинного на 1 січня відповідного року одного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (із заокругленням до однієї гривні)», - ідеться в повідомленні.

Як інформує прес-служба Мінсоцполітики, прийняття постанови забезпечить виконання закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та проведення виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки з 1 січня 2018 року, і сприятиме реалізації принципу соціальної справедливості.

Зазначається, що виплата компенсації проводитиметься за бюджетною програмою 2501200 «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Окрім того, у повідомленні сказано, що реалізація акту не потребуватиме додаткових видатків із Державного бюджету України.

Немає коментарів:

Дописати коментар